31. marts 2022

Klar til den store slutspurt

Aprilfestival 2022 har været i gang siden søndag eftermiddag, og der er blevet spillet i hundredvis af forestillinger på skoler og institutioner rundt omkring i Esbjerg Kommune fra mandag til torsdag, suppleret med offentlige events på udvalgte lokale spillesteder – fra Myrthuegård i nord, Vejrup i øst og til Vesterhavscentret i sydvest. 

Der er også kommet skolebørn fra Fanø, der ligger som landets næstmindste kommune rent arealmæssigt ti minutters færgefart fra Esbjerg.

Nu venter så den store afsluttende weekend med flere hundrede opførelser af de over 150 forskellige forestillinger, som Aprilfestival 2022 indeholder. 

Der blev der givet en vellykket smagsprøve på en snes af dem ved det traditionsrige festivalshow, der blev afviklet torsdag eftermiddag og aften. Det første primært med lokale børn og deres voksne som publikum, mens det sidste show havde teaterfolket som entusiastiske tilhørere.

Nu spilles der så forestillinger fra fredag formiddag til søndag eftermiddag på 21 forskellige spillesteder i Esbjerg midtby, hvor tilskuermassen bliver suppleret af de mange tilrejsende formidlere, der skal se de over 100 deltagende turneteatres repertoire an – og forhåbentlig købe stort ind til de kommende sæsoner. For Aprilfestival er også en messe. Og et fagligt sammenrend. Og et stemningsfyldt udtryk for noget af alt det, som dansk børne- og ungdomsteater står for.

(Billedet: Fra afslutningen på det festlige festivalshow, hvor de deltagende teatre skiltede med deres tilstedeværelse. Søren Ovesen stod for ide og instruktion, Susanne Bonde for organisation og Sir Grand Lear for scenografi, og dertil en perlerække af musikere, medhjælpere, byggere, tekniske afviklere m.fl. Foto: Søren K. Kløft)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne