21. januar 2016

Kinesisk teater køber Meridiano

I 2012 solgte Meridiano Teatret rettighederne til Giacomo Ravicchios prisbelønnede forestilling ‘Genesis’ til Shanghais Nationalscene,Shanghai Dramatic Arts Centre, i form af en femårig licens  i hvilken periode det kinesiske teater kunne opføre multimediedukkeforestillingen om universets skabelse.

Ravicchio drog selv til Shanghai for at instruere ’Genesis’ i den kinesiske version, der fik premiere i januar 2014 og siden er blevet spillet omkring 150 gange.

'Genesis' var første del af Meridianos teater-trilogi om skabelsen, livet og døden, og nu har det kinesiske teater så købt licensen til tredje del af trilogien, den særdeles publikumsroste forestilling 'Al tid i verden' om Victoria, der fylder 100 år og har travlt med at bruge og nyde hvert øjeblik i sit liv.

Forestillingen fik også fem stjerner og gode ord med på vejen i Kirsten Dahls anmeldelse her på portalen.

Hos Meridiano er man derfor i færd med at forsyne Shanghai Dramatic Arts Centre med alt relevant materiale, så der kan skabes en tro kopi af forestillingen i Kina – og til september tager Giacomo Ravicchio selv til Shanghai for at lægge sidste hånd på den kinesiske version op til premieren, der ventes at finde sted midt i oktober.

'Al tid i verden' har ligesom første og anden del af trilogien, 'Genesis' og 'Anima', været verden rundt, så de tre forestillinger til sammen har besøgt 15 lande i Europa og Asien.

Men det er herhjemme, nemlig som åbningsforestilling til Folketeatrets nye børnescene-initiativ, U – teater for dig, at den spiller næste gang, nemlig fra 4.-21. februar.

Dermed når forestillingen op på over 200 opførelser.

(Billedet: Det kører deruda' for 100-årige Victoria og Meridiano Teatrets 'Al tid i verden', der har været verden rundt og nu skal opføres i en kinesisk version. Foto: Thomas Petri)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne