2. april 2023

Kids Front and Center – Greenland is a Land of Artists

Qiajuk-studierne i Nuuk skubber til dansebegrebet ved at implementere nye banebrydende muligheder for at udvikle børns og teenageres forhold til kunst og dansekultur, sådan lyder det i en pressemeddelelse om et aktuelt grønlandsk danseprojekt, ’Kids Front and Center – Greenland is a Land of Artists’.

Qiajuk Studios & Productions søsætter i samarbejde med koreograferne og danserne Ann Crosset og Ruth Montgomery-Andersen, et projekt hvor børn og unge er i centrum for formidlingen af deres egen fortælling, udtrykt igennem dans.

Siden efteråret har de to unge dansere Qivioq Bähr Jensen og Ivi Luna Olsen skabt, castet, koreograferet, ledet zoommøder og instrueret prøver for et nyt værk for børn: ’QAARUSUK’ – med støtte fra professionelle mentorer som Anne-Kari Ravn og Regitze Oppenhejm. 

Forestillingen danses af et hold grønlandske 12 -15-årige – Alberte Brandt, Maria Køhler, Ella Faber og Sarah Poulsen – og bliver nu vist for mange hundrede børn på skoler i Nuuk og Kulusuk. 

Projektet skal støtte Grønlands næste generation af dansere, og give dem mulighed for at sætte deres aftryk på dansen i og udenfor Grønland.

Sideløbende med prøverne og udviklingen af forestillingen fotograferer danserne forløbet og den endelige forestilling, som vil få et yderligere liv i form af en udstilling. Fotografen Angu Motzfeldt er tilknyttet fotoprojektet, som i første omgang bliver vist til efteråret på en udstilling i Det Grønlandske Hus i København.

Forestillinger finder sted i april 2023 i Nuuk.

(Billedet: Fra udviklingsarbejdet med forestillingen ’QAARUSUK’. Foto: Qiajuk Studios)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne