26. juni 2012

Kastellet, Korea og Stevns

Hvad når et dansk børneteater egentlig at præstere i løbet af en sæson? Tjah – Asterions Hus giver et bud i deres seneste nyhedsbrev.

Teatret, der er støttet af Scenekunstudvalget (1,7 mio. kr årligt), holder til på Refshaleøen i det yderste af Amager med Lynetten som nabo, og her har man fast base – og husrum til andre faste og gæstende teatre –  men det forhindrer ikke Asterions Hus i at føjte verden rundt.

Således har man i denne snart afsluttede sæson spillet over 30 forestillinger i Tyskland, Holland, Italien og Egypten, og i dag (26. juni) spiller man i Sydkorea – på Danmarksdagen under Expo Verdensudstillingen.

Også den hjemlige stationære (33 forestillinger) og turnemæssige (140 forestillinger) aktivitet har været stor, så teatret opgør sæsonen til i alt 204 forestillinger.

Topscoreren har været ’Den grusomme historie om Medusas hoved’ (se anmeldelse) – med næsten 100 opførelser, de seneste i fri luft på Kastellet i København her i juni som led i Københavns Kommunes sommerunderholdning.

Afslutningsvis spiller teatret fredag 29. juni kl. 20.30 ’Minotauros’ som såkaldt site-specifik forestilling på Stevns.

I maj måned nåede Asterions Hus også lige at afvikle en lille international projektfestival over ’Måske’-forestillinger – med indbygget støtteindsamling til et teaterhus i Egypten – mens man i øvrigt forbereder endnu en lille international festival, Asteroiden, fra 17.-19. august i den tilstundende sæson (www.asteroiden.dk)

Se mere på www.asterionshus.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne