20. november 2011

Kampen skal stå på DRAMAFRONTEN

I en tid, hvor teatrene står over for voldsomme besparelser, er der ofte ikke plads i økonomien til udvikling af ny dansk dramatik. Det sætter et nyt initiativ, DRAMAFRONTEN, fokus på.

DRAMAFRONTEN ønsker bl.a. at skabe muligheden for et rum til dramatikerne, hvor der er plads til at afprøve og ideudvikle deres tekster ved at sparre med andre dramatikere, instruktører og skuespillere, inden teksten bruges i en teaterproduktion.

DRAMAFRONTEN hviler if. pressemeddelelsen på tre søjler: Den første skal styrke det professionelle netværk omkring udviklingen af den dramatiske tekst; den anden fokuserer på udviklingen af fremtidens teaterpublikum, dvs. unge mellem 13-20 år og den tredje søjle skal forstærke teatrets overordnede brand og identitet i en tid, hvor mange medier og kunstarter kæmper om publikums opmærksomhed.

Det er dramatiker og instruktør Rhea Leman, der er initiativtager til DRAMAFRONTEN. Hun har i det seneste år sammen kolleger i form af skuespillere, dramatikere og instruktører arbejdet på projektet, som modtager støtte fra Statens Kunstråd, Danske Sceneinstruktører, Skuespiller- og Dramatikerforbundet og Københavns Scenekunstudvalg.

Rhea Leman, der også har en fortid som formand for det, der nu hedder Scenekunstudvalget, fortæller i en pressemeddelelse, at initiativet skal fungere som et mødested for teaterkolleger og publikum ’i et uformelt, dynamisk og informativt rum med teksten i centrum’.

Åbningen af DRAMAFRONTEN i Pumpehuset  26. november introducerer bl.a. dramaslam – en slags poetryslam, men med spritnye dramatekster, der kredser om ordet ’fronten’. Teksterne er skrevet af Anna Bro, Lærke Sanderhoff, Joan Rang Christensen, Tomas Lagermand Lundme, Claus Flygare, Gritt Uldall-Jessen, Lotte Faarup og Jesper B. Karlsen. Stykkerne sættes i scene af Madeleine Røn Juul, Christoffer Berdal, Mikkel Flyvholm, Poul Storm, Solveig Weinkouff og Rhea Leman.

Som den opmærksomme læser kan se, er der flere kendte navne fra børneteaterfronten – og flere, der også har været en succesrig vej forbi det for børne- og ungdomsdramatik  målrettede DramatikerVæksthus.

Kommende initiativer fra DRAMAFRONTEN er bl.a. ’Weekend6’, hvor seks dramatikere skriver seks enaktere om  udvalgte områder i København, hvor publikum  guides gennem de seks stykker, fra et stykke til det næste, inden de føres til et samlingspunkt, hvor der finder en uformel diskussion om stykkerne sted. ’Weekend6’ skal  foregå på Vesterbro og Nørrebro i 2012.

Et andet er ’Hus Dramatiker’-program, hvor tre dramatikere vil opholde sig på tre forskellige skoler fra december 2011 til maj 2012. I løbet af en fire-måneders periode introducer de processen med at skrive dramatik og guider eleverne hen imod at skabe deres egne stykker, inspireret af deres egne historier.

Åbningsfesten for DRAMAFRONTEN byder på gratis adgang lørdag 26. november kl.15.00-17.30 i Pumpehuset, Studiestræde 52, København K.

Tilmelding er ikke nødvendig, men man kan følge med i den løbende opdatering af programmet på Facebook (www.facebook.com/dramafronten).

Se mere på: www.dramafronten.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne