10. marts 2020

Kalundborg Kommune fejrer 10 år med Kulturpakker

Siden 2009 har landets 98 kommuner haft mulighed for en ordning, hvor skolebørnene  tilbydes en samlet kulturpakke med professionelt teater, dans og musik til skolebørnene. Bag står de tre netværksorganisationer Teatercentrum, Dansens Hus og LMS – Levende Musik i Skolen.

Kulturpakker startede som et pilotprojekt i Haderslev Kommune 2009-10, og i 2010 indgik Kalundborg Kommune i ordningen, der med over 300 kunstneriske arrangementer årligt sikrer alle grundskoleelever i kommunen oplevelser med teater, dans og musik.  

'Kulturpakkerne er en kæmpe gave til det enkelte barn i Kalundborg Kommune. Det er en fantastisk politisk beslutning at satse på, at alle børn skal opleve og mærke kulturens mangfoldighed, og efter 10 år kan vi slet ikke forestille os et skoleliv uden', lyder det fra Lisbeth Thaulow, skoleleder på Firhøjskolen, i en artikel fra Tv-Kalundborg.dk i anledning af ti-års jubilæet.

Baggrunden for Kulturpakker er et ønske om, at mange flere børn skal opleve en mangfoldighed af kunstneriske udtryk, og kunst målrettet specielt til dem, og samtidig gør projektet det muligt for kommunen at overskue tilbuddene og allerede i budgetlægningen at sætte et rimeligt præcist beløb af til professionel kunst for børn. 

Alligevel må man konstatere, at Kulturpakker trods de gode intentioner og rammer ikke har fået mange kommuner som deltagere: Skanderborg blev tredje Kulturpakke-kommune fra 2011-12 og er den foreløbig sidste i rækken.

De tre kompetencecentre bag Kulturpakker håber dog stadig på, at ideen vil gribe om sig – som med projekt KulturCrew, hvor de unge indgår som medarrangører, når der er professionelle kunstnere på besøg.

KulturCrews har man selvfølgelig også i Kalundborg Kommune, der i denne forårssæson har over 100 arrangementer med både dans, koncerter og teater i kommunens skoler.

Se mere om Kulturpakker på hjemmesiden: http://www.kulturpakker.dk – og en artikel om evalueringen af pilotprojektet i Haderslev: 'Kultur på et sølvfad'.

(Billedet: Kulturpakker er et tilbud til landets kommuner om en samlet pakke med professionelt teater, dans og musik til skolebørnene. Illustration: Bob Katzenelson) 

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne