16. december 2021

Julehjælp til corona-ramte børneteatre

Stationære børneteatre over hele landet er ramt af aflysninger fra skoleklasser og institutioner til deres juleforestillinger pga. den stigende corona-smitte.

Det gælder selvfølgelig også de københavnske børneteatre, der normalt har besøg af en masse børnehavebørn og skoleelever i vintermånederne, men oplever nu tomme pladser og mange aflysninger.

Den aktuelle corona-situation og de nye restriktioner, der bl.a. indebærer hjemmeskoling af skolebørn fra 15. december, påvirker således i ekstra grad besøgstallene hos de lokale børneteatre.

Derfor har Kultur- og Fritidsudvalget besluttet at støtte en række ramte børneteatre med 250.000 kr. Børneteatre, der tidligere har søgt om blive en del af Lille Storbyteaterordningen/Scenekunstpakken i perioden 2021-2024, kan få del i pengene. Det kan de, hvis de har oplevet aflysninger i perioden 15. november – 21. december 2021.  

Teatrene kan søge om kompensation for aflysninger af forestillinger fra hele grupper, børnehaver, skoleklasser pga. corona, eller som har måttet aflyse på grund af corona på teatret.

Puljen fordeles til alle, der har oplevet aflyste forestillinger ud fra forholdstal. Puljen i kr. divideret med samlet antal aflyste forestillinger = coronatilskud pr. aflyst forestilling.

Hos Teatret Zeppelin kan adm. leder Lasse Frank kun bekræfte, at coronaen har ramt teatrets ellers traditionelt store rykind til gæstespil med juleteater. Hvor man normalt har to daglige forestillinger, har man måtte aflyse den ene – og gæstespillet 'Ja Ja Nemlig' med De Røde Heste, der skulle have spillet 14.-19. december, valgte man helt at aflyse.

(Billedet: Astrid Kjær Jensen og Claus Mandøe skulle have spillet Thomas Windings finurlige julehistorie på Teatret Zeppelin, men De Røde Hestes gæstespil er blevet aflyst pga. corona-situationen. Foto: Jens Hemmel)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne