13. november 2022

Jubilæumsfest hos Fair Play

Til januar har Teatret Fair Play i to år været en del af egnsteaterkonstruktionen Sjællands Teater – et teater, to kommuner, tre huse, som det er blevet beskrevet – men selvfølgelig skal det alligevel fejres, at teatret selvstændigt har eksisteret i 50 år. Siden starten i København i 1972, hvor første forestilling, ’Fair Play – et debatstykke om idræt’ også gav teatret dets navn. Siden 1980 har teatret haft base i Holbæk og er nu altså en del af Sjællands Teater sammen med egnsteaterkollegaen Holbæk Teater og den nye kollega i Slagelse.

Lørdag blev de 50 år fejret med jubilæumsforestilling, ’Under Mælkevejen’ (se anmeldelse), reception for jubilæumsbog (anmeldelse på vej) og fest til ud på natten. I de forskellige arrangementer, der foregik både på Holbæk Teater og hos Fair Play, indgik naturligvis en masse taler – både fra officielt hold (her må borgmester Christina Krzyrosiak Hansens meget personlige og meget indholdsrige tale om unges møde med teater fremhæves som et unikt bidrag) og fra nuværende og tidligere medarbejdere og kunstnere tilknyttet Fair Play gennem de mange år.

Flere benyttede også lejligheden til at hylde teatrets chef, Robert Parr, for dennes samtidige 30 års jubilæum som kunstnerisk leder.

Festen i teaterhuset på Borchsvej havde inviterede gæster fra nær og fjern og i mange aldre, selvom de grå hår var dominerende. 

Men tillykke til et teater, hvis kunstneriske virke – og organisatoriske arbejde – har været en stor og dominerende del af dansk børne- og ungdomsteater gennem de mange år.

(Billedet: Fair Plays teaterleder og medforfatter, Robert Parr, fortæller om jubilæumsbogen i forbindelse med teatrets 50-års-fejring lørdag 12. november. Sekunderet af medforfatter Henrik Steen Larsen, layouter Asako Kido Parr, redaktør Carsten Jensen og medforfatter Bennyé D’ Austring. Bogen, ’FAIR PLAY 1972-2022’, hvis stakke kan øjnes i baggrunden, blev efterfølgende uddelt til alle tilstedeværende. Foto fra FB: Betina Grove – selv en af de mange medvirkende kunstnere hos Fair Play gennem årene)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne