12. maj 2014

Jette Pedersen udtræder af DT’s bestyrelse

Den første weekend i maj afviklede Danmarks Teaterforeninger (DT) sin generalforsamling, der i år fandt sted i Thisted.

Og her valgte Jette Glavind Pedersen (foto) fra Bornholm at fratræde efter 14 år som bestyrelsesmedlem, hvor hun ikke mindst har siddet som garant for, at børneteatret også har været på dagsordenen. Hun har nemlig været DT's udpegede repræsentant i UBOT (Udvalget for Børneteater og Opsøgende), hvis sekretariat var Teatercentrum frem til den strukturændring, der så at sige vendte bøtten, så Teatercentrum nu har en bestyrelse bestående af fem personer, hvoraf Jette Pedersen er en af disse, stadig udpeget af DT. Og på denne post fortsætter hun.

På den hjemlige front har Jette Pedersen været formand for Teaterforeningen Bornholm siden 1995 og via denne post også arbejdet flittigt for teaterlivet både for børn og voksne, bl.a. ved initiativet til Bornholms Gadeteaterfestival.

Der var da også stående applaus til Jette Glavind Pedersen i Thisted, hvor DT-formand Lars Salling takkede hende for indsatsen.

Og DT-bestyrelsen har heldigvis fortsat et børneteater-fokuseret bestyrelsesmedlem, idet Clarissa Meister-Petersen fra den knap syv måneder gamle forening Filiorum fra Gentofte erstatter Jette Pedersen i bestyrelsen.

Filiorum, der er dannet som en teaterforening med netop det formål at vise kvalitativ professionel scenekunst for børn og voksne og tillige lave kunstneriske laboratorier omkring forestillingerne, er netop nu forrygende aktuel som arrangør af en pop-op-festival i Hellerup, hvor der fra 5.-20. maj 2014 præsenteres ni forestillinger (seks danske og tre internationale) på Kulturskolerne (se mere på www.filiorum.dk)

DT's bestyrelse består Lars Salling (formand) Gribskov Teater – Lars Munkøe (næstformand) Viborg Teater  Girly Winther, Nyborg Teaterforening – Betty Rode, Frederikshavn Teaterforening – Clarissa Meister-Petersen, Filiorum Gentofte – Thomas Vilrich, Kolding Teaterforening – Palle Guldbrandsen, Tønder Teater –  Lars Olsen, Roskilde Teater og Peter Thybo, Hvidovre Teater. 

Danmarks Teaterforeninger er en sammenslutning af 67 lokale teaterforeninger, der formidller teater uden for de store byer – med et årligt billetsalg på ca. 330.000. Se mere på www.dk-teaterforeninger.dk

(Foto: Danmarks Teaterforeninger)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne