6. november 2020

Jakob Tekla Jørgensen skal udvikle scenekunsten i Viborg

Med udgangen af 2020 udløber Carte Blanche’ egnsteateraftale med Viborg Kommune, der nu melder ud, at man har valgt at ansætte Jakob Tekla Jørgensen som scenekunstnerisk udviklingskonsulent.

Han blev valgt ud af et felt på 46 ansøgere. Jakob Tekla Jørgensen har også en fortid som bestyrelsesformand for Dansk Teater og et mangeårigt ophold som administrator hos Teatret Møllen i Haderslev – og annoncerede allerede i oktober sidste år sin afgang som leder af Teater Nordkraft (se portrætnote). 

'Jakob har den helt rette profil og erfaring til at bringe scenekunsten i Viborg ind i fremtiden', lyder det bl.a. fra Viborg Kommunes kulturchef, Steen Lindgaard, i forbindelse med ansættelsen.

En helt central opgave for den nye udviklingskonsulent bliver at skabe nye scenekunstformater, der bl.a. baserer sig på Viborgs nyvundne status som UNESCO Creative City, byens righoldige historie, planerne for udviklingen af byens domkirkekvarter og ikke mindst de mange kreative kompetencer indenfor animation og virtual reality (VR), som er til stede i Viborg, hedder det i en pressemeddelelse.

Og Jakob Tekla Jørgensen glæder sig til de nye opgaver:
'Viborgs verdensberømte animationsskole, The Animation Workshop, har skabt et enestående miljø for digital kunst omkring sig. Her får jeg nogle dygtige, nye legekammerater, og jeg er sikker på, at vi sammen kommer til at skabe helt nye oplevelser af, hvad teater kan være. Allerede til sommer håber jeg at kunne præsentere publikum for noget, som aldrig er set før. Ideerne er der, teknologien er der, og ambitionerne er tårnhøje. Det bliver vildt!'

(Billedet: Jakob Tekla Jørgensen har skiftet teaterlederposten i Teater Nordkraft ud med stillingen som scenekunstnerisk udviklingskonsulent i Viborg Kommune. Foto: Louise Dybbro)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne