15. november 2011

Ishøj Teater færdig som egnsteater

I det kommende teaterlovsforslag, der ventes at falde på plads inden årsskiftet, er egnsteaterkonsulentordningen væk, og dermed bliver egnsteaterkonsulenternes anbefaling fra foråret – via en omfattende evaluringsrapport – om at fratage Ishøj Teater status som egnsteater noget af det sidste, som ordningen afstedkommer…

I hvert fald har Kunstrådet besluttet at følge anbefalingen, og dermed mister Ishøj Teater ca. 2,5 mio. kr. i støtte om året via egnsteaterordningen.

Som det også kunne læses i rapporten (se artiklen 'Ishøj Teater i modvind') blev Ishøj Teater kritiseret for ikke at have en tilstrækkelig professionel teaterproduktion og for ikke at trække nok på kræfter udefra.


Siden har teatret faktisk forsøgt at efterkomme kritikken ved bl.a. at få instruktører og manuskriptforfattere udefra, men altså uden held.

’Det er en rigtig kedelig affære, for vi synes, vi har gjort alt, hvad man har bedt os om for at leve op til kravene om at være egnsteater siger teaterleder på Ishøj Teater, Allan Grynnerup til DAGBLADET Roskilde (9.11.11).

Her slår Grynnerup, der tidligere var spiller på teatret, men overtog jobbet som leder efter forårets tumult, dog fast, at teatret vil kæmpe for sin overlevelse.

’Det her er jo vores hjerteblod og vores fag, så vi vil kæmpe for at fortsætte. Alle her på Ishøj Teater elsker det, vi laver, og vi får masser af positive tilkendegivelser fra vores publikum, som trofast vender tilbage år efter år. Dem vil vi heller ikke skuffe’, siger han til DAGBLADET Roskilde.

Men nu venter det seje træk for teatret, der vil forsøge at få fonde og lokale sponsorer til at støtte Ishøj Teater, der har op mod 50.000 tilskuere årligt til sine mange forestillinger.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne