1. august 2011

International teaterfest i Øresundsregionen

Arrangørerne kalder det selv for ’Nordeuropas største internationale og transnationale gadeteaterfestival’, og det er svenske Dunkers kulturhus i Helsingborg og danske Helsingør Teater, der som arrangører byder på en uge med mange oplevelser i det fri og næsten-fri i øresundsbyerne Helsingborg og Helsingør.

Gadeteaterfestivalen, der kører på 7. år,  suppleres i år med det tre-årige kulturprojekt Hjemstavn.com, der bl.a. sætter fokus på kulturoplevelser i specifikke byområder.

I alt bydes der således på 30 forskellige forestillinger i Helsingør, Fredensborg og Espergærde, Helsingborg, Ålsgårde, Hornbæk og Kokkedal – og udover teatre og artister fra Sverige og Danmark finder man en række internationale gæster fra de øvrige nordiske lande samt Frankrig, Storbritannien, Belgien m.fl.

Blandt de danske bidrag finder man også en række børneteatre  – som Asguer Zap Showteater (’Hov hov…nå’), Asterions Hus (’Myten om Minotaurus’), Dansk Rakkerpak (’Gnavne gamle mænd’), Freestyle Phanatix (’Cre8tivity’), Jytte Abildstrøms Teater (’Livredderliv’), Quasi Teater (’Den danske sang’), Cantabile 2/Helsingør Teater (’Buchettino’) og TinCan Company (’Street Show’)  – og flere af  disse forestillinger er tidligere blevet anmeldt her på portalen.

Foruden teaterliv i gaderne – Toldkammeret og Kulturværftet trækker det store læs som scener i Helsingør – er der også en række workshops (hiphop, akrobatik og cirkus) i forbindelse med gadeteaterfestivalen.

Se det omfangsrige program, inkl. spilletider og -steder og forestillingsbeskrivelser på www.passage11.nu

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne