25. maj 2013

Ingen tilskuerkrise på Det Lille Teater

Det Lille Teater kan i modsætning til så mange andre teatre melde teaterhus forbi, når det gælder tilskuerkrise. Man har således sluttet teatersæsonen 2012-13 med bravour, idet musikforestillingen 'Okker Gokker' for de mindste har trukket over 11.000 børn og voksne til Danmarks ældste stationære børneteater her i foråret 2013.

I alt har knap 20.000 børn og deres voksne været forbi til sæsonens tre produktioner ('Davs du der', 'Mester flytter ind' og 'Okker Gokker'), der har haft misundelsesværdige belægningsprocenter på henholdsvis 90, 94 og 95 procent.

Med til succeshistorien hører gode sponsorater, idet Bikubenfonden har bekostet, at alle indskolingbørn på Nørrebro-skolerne har været i Det lille Teater og se Thomas Windings Reumertvinder 'Mester flytter ind', mens FrederiksbergFonden har sponseret at alle Frederiksbergs børnehaveklassebørn fik set 'Davs du der' af Kristian Holm Joensen. 

Det Lille Teater peger selv på blandingen af en stærk kontakt til privatpublikummet og fondsinitiativer som succesens omdrejningspunkter. Samtidig har teatret, der jo spiller for de mindste aldersgrupper, heller ikke haft lærer-lockouten som modspiller.

Men mens sæsonen i Lavendelstræde er slut, er det tid til Marionetteatret i Kongens Have, hvor Det Lille Teater for første gang står for at producere to gratis sommerforestillinger, efter at teatret under en noget speciel proces fik overdraget kommunal støtte og ansvar for Marionetteatret. Se forløbet i artiklen 'En noget glædesløs fusion'.

Marionetteatrets første forestilling har premiere 1. juni 2013 kl. 15,00 og spiller frem til 14. juli. Forestillingen hedder 'God nat' og handler om en lille dreng, der skal puttes – men det går som bekendt sjældent helt nemt for far og mor, når barnet nu ikke rigtig vil sove.

Forfatter, instruktør og dukkemager er Jacques Matthiessen, mens Paul Arne Kring står for scenografi, Johannes Mørch for musik – og spillerne er Maria Garde, Lene Hummelshøj og Rolf Søborg Hansen.

Se mere på www.marionetteatret.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne