3. marts 2021

ILT Festival holder fast

Trods de lidt dystre udsigter omkring covid-19 og de tilhørende restriktioner her i foråret, håber og forventer arrangørerne, at ILT Festival 2021 kan afvikles i Aarhus 27.-30. maj.

Den internationale, biennale scenekunstfestival, der arrangeres af Aarhus Teater, Teatret Svalegangen og Teatret Gruppe 38 i samarbejde med Bora-Bora, Teater Katapult, Teater Refleksion, Musikhuset Aarhus, Åbne Scene/Godsbanen, Teaterhuset Filuren og andre lokale samarbejdspartnere.

Arrangørerne bag festivalen er enige om, at det er vigtigt at være optimistiske og gennemføre festivalen: 

'Der er lukkede grænser, og verden er på en eller anden måde blevet mindre. Det er rigtig vigtigt, at vi er med til at åbne verden op igen, og at lade os inspirere af kunst, der er skabt på anden kulturel baggrund end vores egen', lyder det således fra chefdramaturg Hanne Lund Joensen fra Aarhus Teater, der er en af de tre medlemmer af festivalens styregruppe, og hun suppleres af Teatret Gruppe 38's leder, Bodil Alling, der glæder sig til at vise international scenekunst på højt plan, selvom covid-19-pandemien bestemmer over mulighederne.

'Naturligvis skal det være sikkert at afholde den her festival, det siger sig selv. Men jeg vil blive ved med at glæde mig, indtil det modsatte er bevist', siger hun.

Billetsalget til ILT 2021, der præsenterer forestillinger i en lang række scenekunstneriske genrer,  skulle være startet 25. februar, men er udskudt, til de sidste detaljer er på plads. Publikum kan dog allerede nu købe et armbånd til festivalen, som giver 25% rabat på alle billetter og mulighed for at få fortrinsret til billetreservation på det samlede program 24 timer før alle andre. 

Se mere på www.iltfestival.dk – og som appetizer kan man læse Kirsten Dahls anmeldelsesreportage fra seneste festival i 2019. 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne