14. september 2018

‘I Will Be Everything…’

På Odsherred Teater summer teatret af liv i denne tid, hvor man næsten dagligt får besøg af skolebørn fra hele Odsherred Kommune. De kommer dog ikke for at være tilskuere, men skal hjælpe det lokale egnsteater med at skabe en forestilling, der handler om deres bud på fremtiden.

Gennem workshops både her i efteråret og igen til foråret 2019 frembringer skolebørnene det råstof, som Odsherred Teater -sammen med seks andre europæiske teatre – skal producere en forestilling ud fra. 

Det EU-støttede projekt rummer i alt ca. 300 workshops, som vil inkludere op mod 3.000 skolebørn i de syv lande, en teaterforestilling samt udstilling, en virtuel platform for vidensdeling, samt et publikumsudviklingsværktøj for lærere, kreative udøvere og kulturinstitutioner. 

Udover Odsherred Teater deltager teatre fra Spanien, Tyskland, Polen, Norge, Østrig og England: – NIE (Cambridge, Storbritannien) – Theater Mummpitz (Nürenberg, Tyskland) –  Nordland Teater (Mo i Rana, Norge) – Teatr Figur (Krakow, Polen) – Theater am Ortweinplatz/TaO! (Graz, Østrig) og Sala Baratza Aretoa  (Vitoria-Gasteiz, Spanien).

Forestillingen bliver sat op i 2019 og har premiere hos Odsherred Teater i Nykøbing Sj. næste efterår – til den tid i den forhåbentligt færdigbyggede nye teatersal, hvorefter den skal på turne i de andre seks europæiske lande. 

Projektets titel er på dansk 'Jeg ka' hvad jeg vil!' – mens det internationale navn og også titlen på den kommende forestiilling er: 'I Will Be Everything…'

Det er EU-fonden European Culture Programme, der støtter tværeuropæiske samarbejdsprojekter, som har doneret omkring seks mio. danske kr. til projektet – formentlig ikke mindst i lyset af Odsherred Teaters forrige fælleseuropæiske projekt med tre andre landes teatre, der i 2013 førte til produktionen af forestillingen 'Pim and Theo', som siden med stor succes turnerede Europa og Danmark tyndt.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne