25. august 2011

I dukkernes fodspor

Som en god, lang appetitvækker til årets udgave af den store internationale dukketeaterfestival i Silkeborg, Festival of Wonder, åbner en udstilling på Kunstcentret Silkeborg Bad 3. september.

Det er dukkemager og børneteaterkvinde Gertrud Exner, der står bag ’Tidsrum’, som beskriver og viser fremstillingen af dukker og objekter til teaterbrug – og ’det rum som dukketeater skaber, den tidslomme hvor en historie udspilles, og den proces det er at skabe dukker eller tage et materiale alvorligt’, som der står i pressematerialet.

Udstillingen, der arrangeres i samarbejde med Silkeborg Dukketeaterfestival og åbnes af festivalens kunstneriske leder, Ulla Dengsøe, kan opleves helt frem til 11. december og altså også under selve dukketeaterfestivalen, der afvikles fra  10.-13. november 2011.

Gertrud Exner spiller selv sin objekt- og sanseteaterforestilling ’Anno Anni’ et par gange under festivalen – det foregår også på Kunstcentret – og har også forestillingen ’Vejen Rundt’ på repertoiret i sit eget teater, Teater Blik, ligesom hun er spiller i Madam Bachs succesforestilling ’Regn’.

Gertrud Exner, der har en fransk skuespilleruddannelse, har arbejdet som dukkemager siden 1998 – og har bl.a. været forbi den nu forlængst nedlagte dukkemageruddannelse i tilknytning til Thy Teater. Hun har fra sit værksted i Sønderho på Fanø leveret dukker til en lang række forestillinger, herunder Møllens ’Den indbildt syge’ og Aarhus Teaters ’Det Gyldne Kompas’, hvis dukker er med på udstillingen i Silkeborg. Desuden afholder hun workshops i animation og dukketeater.

Mere om Gertrud Exners dukketeaterarbejde på www.teaterblik.dk

Mere om Silkeborg Dukketeaterfestival på www.festivalofwonder.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne