15. oktober 2011

Hvordan filosoferer man med børn?

Quasi Teater har taget livtag med selveste Søren Kierkegaard i en ny forestilling, ’Enten Eller’, der p.t. kan ses på ZeBU på Amager frem til 2. november og siden skal på turne og også kan opleves ved den kommende Festival 2012 i Ringsted og Sorø til april i næste år.

Den store filosof og hans tanker er blevet til en dukkeforestilling for de ti-årige og op, og i forbindelse med forestillingen giver cand.theol., lektor og MA i 'Citizenship education', Dorete Kallesøe, 27. oktober i ZeBU’s foyer et metodisk indblik i, hvordan man kan filosofere med børn.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding – senest 25. oktober 2011 – på sine@zebu.nu.

I en pressemeddelelse omkring arrangementet skriver Dorete Kallesøe:

’Man kan filosofere over alle livets store spørgsmål: Skal man tilgive sine uvenner? Hvad er overhovedet en ven? Hvad kan vi vide, og hvad er vi nødt til at tro på? Hvad er lykke? Skal man gå ind for organdonation?….Det er sjovt at undre sig og tænke sammen med andre. Gennem fordybelse udvikler både børn og voksne deres evne til at tage selvstændig stilling. Når man filosoferer, får man et mere indholdsrigt liv, og meget tyder på, at man blir en mere aktiv medborger’. 

Læs i øvrigt Henrik Lydings anmeldelse af ’Enten Eller’ her på portalen.

Mere om forestillingen og teatret på www.quasi.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne