4. november 2023

Installationsværket ’Unfinished Tales’ spilles på ZeBU 8.-11. november og besøger de øvrige nordiske lande og Ghana i efteråret 2023/foråret 2024. Foto: NextDoor Project

Hvordan er det at være ung i kolonialismens kølvand?

Den nordiske kolonialisme er en sammensat historie med mange stemmer. I live-installationsværket ’Unfinished Tales’, der kan opleves på ZeBU 8.-11. november (alder fra 13 år), mødes de i et råt og poetisk stemningsarkiv over   kolonialismes emotionelle arv og kollektive erindringer, fortalt og oplevet af unge fra Norden, Ghana i Østafrika og den tidligere danske ø St. Croix i Caribien.

Installationen er baseret på et researchprojekt fra 2019-2021, hvor ni koreografer og unge deltagere fra Grønland, Færøerne, Island, Ghana, St. Croix, Norge, Sverige/Sápmi, Finland/Sápmi og Danmark undersøgte, hvilken skikkelse kolonialismen tager i de unges hverdag.

De unges fortællinger sættes i scene af to performere, og publikum guides rundt i et rum, hvor film, bevægelser, tekst, lyd og objekter udfoldes og vækkes til live i samarbejde mellem publikum og performere.

Begge performere taler dansk, men der vil også indgå engelsk, samt flere nordiske sprog som Twi, Ewe og Dangbe.

Forestillingen er produceret af NextDoor Project i samarbejde med koreografer og unge deltagere fra Norden, Ghana og St. Croix.

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne