16. april 2014

Hvor blev det nordiske frisind af?

PROSPERO Performing Arts Center er navnet på en nordisk platform for international og interkulturel scenekunst for børn og unge, der har base i svenske Landskrona, men med bl.a. den danske børneteatermand Jacques S. Matthiessen fra Passepartout Theatre som medstifter.

Prospero, der blev skabt i 2012 som en form for antropologisk scenekunstsamarbejde, inviterer tirsdag den 13. maj 2014 alle interesserede til et seminar på Landskrona Teater om nordisk børnekultur og teater.

Rejsen til Landskrona må man selv betale, men herefter er der gratis adgang til seminaret og gratis frokost med i arrangementet.

Programmet, der løber fra kl. 10-19 består, bl.a. af en teaterforestilling, 'Parizad' af Teater JaLaDa, præsentation af en række aktuelle spørgsmål, diskussioner, gruppearbejde og plenum afsluttende med farvelreception.

Gruppen bag spørgsmålene til seminardagen består udover ovennævnte Jacques Matthiessen bl.a. af Beth Juncker (professor i æstetik med særligt fokus på børn og unge), Janken Varden (instruktør og kritiker på teateravisen.dk), Lena Fridell (svensk dramaturg), Kristina Ros (Barnteaterakademien), Erik Sigsgaard (børnepsykolog),  Karene Lyngholm (koreograf og producent), Marie Teresie Sørensen (Kilden Dialog) m.fl. – og udgangspunktet for seminardebatten vil bl.a. være spørgsmål som:

– Er det nordiske frisind – især i forhold til børn og unge – ved at forsvinde eller svinde ind?

– Er det nordiske frisind vigtig og hvad betyder det for samfundet – socialt, økonomisk, kulturelt?

– Er vi stadig så gode til børnekultur, som vi har været?

– Har børn og unge brug for kunst?  

Har man spørgsmål til seminaret eller vil man melde sin deltagelse, kan det ske med en mail til:  Karin Ahnfelt-Rønne ptp.karin@gmail.com el. Jacques S. Matthiessen ptp.jsm@gmail.com

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne