18. januar 2021

Hvidovre Teaterfestival forsøger igen

Corona-virussen har nu været kendt i over et år – og hærget bl.a. dansk teaterliv siden første nedlukning 11. marts 2020, der efterfølgende bl.a. betød aflysninger af en lang række festivaler året igennem. 

En af de første i 2020 var dog den helt nye Hvidovre Teaterfestival, der skulle have været afviklet for første gang i marts (uge 13) sidste år – med et pænt stort program over en hel uge med 12 forskellige forestillinger.

Men Hvidovre Teaterfestival, der er et samarbejde mellem Teater Vestvolden, HvidovreBibliotekerne og Kultur & Fritid i Hvidovre Kommune, håber nu at få begivenheden afviklet i uge 19 (8.-16. maj 2021), hvor man vil præsentere en række af sæsonens bedste forestillinger for børn og unge i alle aldre – samt deres voksne.

Man kan følge med på hjemmesiden www.hvidovre-teaterfestival.dk, hvor programmet løbende vil blive præsenteret.

Der spilles fire forskellige steder i kommunen: På Teater Vestvolden, Hvidovre Hovedbibliotek, Kometen og Avedøre Bibliotek og Kulturhus.

Forestillingerne er gratis for børn og unge og de lokale institutioner, mens voksne skal betale en beskeden billetpris på 40 kroner.

***

Mens Batidas 'Teater fra Månen'-festival, der skulle have afviklet 21.-24. januar (se note), blev første festival-offer for den fortsatte nedlukning her i starten af 2021, står andre festivaler med teater for børn og unge klar på sidelinjen og håber at kunne gennemføre her i foråret.

Det gælder i første række Aprilfestival 2021 i Holbæk 18.-25. april, der holder tre restriktionsafhængige scenarier parat (se note), men siden følger bl.a. SpringFestival på Amager (25.-30. maj), ILT-festival i Aarhus (27.-31. maj) og CPH STAGE (25. maj-6. juni), inden en række gadeteaterfestivaler m.fl. håber på at kunne gennemføre deres festivaler i sommerens løb.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne