18. januar 2020

Hvid Støj tog prisen for sit papkasseteater

Performing Arts Platform er Aarhus' udviklings- og netværksplatform for scenekunst – og selv en fusion af Danseværket og Aarhus Scenekunstcenter.

Og så står man bag to priser til det århusianske scenekunstmiljø. Og de blev uddelt for syvende gang fredag 17. januar i forbindelse med afholdelse af Scenekunstens Nytårskur. 

Til Årets Forestilling havde en jury udvalgt tre forestillinger, som i årets løb er produceret af århusianske scenekunstnere eller teatre. De nominerede forestillinger lægges til offentlig afstemning gennem Aarhus Stiftstidende, hvorefter det er   læserne/publikum, der afgør prisen.

Til Årets Forestilling 2019 havde juryen nomineret:

– '[pAp-kAs]' / Hvid Støj Sceneproduktion

– 'Manifest for skrøbelige autoriteter' / Aarhus Teater

– 'Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon' / Gruppe 38 i samarbejde med Teatret Møllen, Teater2tusind og Carte Blanche

Og det blev altså forestillingen med det typografisk upraktiske navn, der løb med prisen, som teaterleder Charlotte Ladefoged glædestrålende tog imod.

'Vi vidste ikke, at vi havde så mange venner derude', som hun blev refereret for i sin tale i Aarhus Stiftstidende. 

Og til Teateravisen fortæller Charlotte Ladefoged:

»Det er jo altid skønt at blive set og få anerkendelse for sit arbejde, så jeg og vi på holdet er rigtig glade – det har været SÅ spændende denne gang at grave sig ned i babyers univers – hvad drages de mest af og hvordan kan det oversættes til teater. Det viser sig, at vi har skabt et universelt papkasse-sprog, så vi udvider også aldersgruppen, så den nu hedder fra 5 mdr til 5 år –  voila!«

.Juryen udpeger selv Årets Applaus, en pris der tilfalder en person eller organisation, der på særlig vis har udmærket sig og gjort en stor indsats for det århusianske scenekunstmiljø eller for udviklingen af scenekunsten.

Årets Applaus 2019 gik til Aarhus Festuge for satsningen 'Det åbne hjerte' af teatergruppen Signa, der indtog det gamle amtssygehus med en 12 timer lang totalforestilling. Producent Micha Schaarup modtog prisen som repræsentant for Aarhus Festuge. 

Og for den nysgerrige: Juryen består af Astrid Guldhammer: Børnekulturkonsulent v/ Børnekulturhuset i Aarhus; Dorthe Hansen Carlsen: Skuespiller, instruktør og performancetræner, Erik Farmann: Journalist, lektor og kulturkonsulent; Mette Rønne: Skuespiller, teaterleder og kulturentreprenør samt Jakob D. A. Nicolaisen: Journalist, kommunikationsrådgiver.

(Billedet: Charlotte Ladefoged med blomster og kunst som bevis på, at hvid støj sceneproduktion fredag modtog Scenekunstens pris for Årets Forestilling 2019. Foto fra hvid støj produktions Facebookside) 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne