17. marts 2015

Hvem skal have årets børneteaterarrangørpris?

De seneste fire år er der blevet uddelt en arrangørpris i forbindelse med Danmarks Teaterforeningernes årlige seminar i november, hvor en række teaterpriser uddeles. Det blev lanceret som en såkaldt 'modpris' fra teaterproducenterne for at hædre teaterforeninger, der gør en særlig indsats overfor de gæstende teatre.

Initiativet blev taget af Kulturkongen.dk, som siden også har stiftet en pris til arrangørerne af turneteater for børn og unge. Denne Børneteaterarrangørpris pris blev første gang uddelt ved festivalen i 2013 i Nykøbing Mors og gik til Søren Vind/Kalundborg Bibliotek, mens det sidste år i Holstebro var Torben Nielsen fra Næstved Kommune (foto – Søren K. Kløft), der glad kunne modtage arrangørprisen efter indstilling fra landets børneteaterproducenter.

Og nu indkalder Kulturkongen.dk så kandidater til prisen, der skal uddeles i forbindelse med Aprilfestival 2015 i Frederikssund. Det er alene producenter af børneteater, der kan indstille kandidater til prisen, og set-up'et er tre nominerede forud for det endelige valg af  prisen, der gives til en arrangør, 'der har gjort en ekstraordinær indsats i forbindelse med et turnéteaters besøg, eller som blot generelt er en god, behagelig og konstruktiv samarbejdspartner, samt vært, når diverse producenter og disses kunstneriske, samt tekniske, personale, kommer på besøg med deres forestilling(er)'.

Så nu er det op til børneteatrene at tænke på alle de gode oplevelser som turnerende kulturproducenter og sende kandidat-navne med tilhørende begrundelse til Kulturkongen.dk's administrator, Lone Sørensen på lone@kulturkongen.dk – og det skal ske senest 6. april 2015.

Vinderen udpeges og prisen uddeles lørdag aften (25. april) i forbindelse med festivalen i Frederikssund. Og prisen er ikke sådan at kimse af: En gratis turneforestilling, doneret af et af de producerende børneteatre, til brug for sæson 2015-16.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne