16. marts 2022

Hvem skal have Årets Arrangørpris?

Efter to års pause pga. corona-pandemien, der stoppede for festivaler og turneforestillinger, skal der atter findes kandidater til den arrangørpris, som netværket Kulturkongen.dk i samarbejde med Teatercentrum og børneteaterproducenter uddeler på Aprilfestivalen.

Prismodtageren findes blandt de mange arrangører, der har gjort en ekstraordinær indsats i forbindelse med et turnéteaters besøg, eller som blot generelt er en god, behagelig og konstruktiv samarbejdspartner og vært, når diverse producenter og disses kunstneriske og tekniske personale kommer på besøg med deres forestillinger.

Kandidater kan indstilles til og med 23. marts 2022 ved at indsende navnet på kandidaten – samt en begrundelse.

Alle producenter af børneteater i Danmark har mulighed for at indstille kandidater til prisen, der udover æren består af en gratis turneteaterforestilling, som udtrækkes blandt de forestillinger, der er doneret af teatrene.

Teatre kan komme med bud på kandidater og tilbud om at donere en forestilling ved at skrive en mail til administrator Amalie Sawman Nygaard på info@kulturkongen.dk

Arrangørprisen blev senest uddelt ved Aprilfestival 2019 i Hjørring, hvor den gik til Britta Skov, forperson for børneteaterudvalget hos Teater og Musik Odsherred og børneteaterarrangør gennem fire årtier.

Modtagere af Kulturkongen.dk’s arrangørpris, der første gang blev uddelt i 2013:

2019: Britta Skov, Odsherred 

2018: Clarissa Meister-Petersen, Gentofte

2017: Grethe Olsen, Frederikssund

2016: Tine Gitz Lundsgaard, Tårnby

2015: Helle Kappel Nielsen, Skive

2014: Torben Nielsen, Næstved

2013: Søren Vind, Kalundborg

(Billedet: Teatercentrums direktør, Henrik Køhler, holdt motiveringstalen, da Britta Skov blev valgt som modtager af Arrangørprisen 2019. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne