28. september 2017

Hvad oplever børn og unge i teatret?

Pernille Welent Sørensen, konsulent på Teatercentrum, starter pr. 1. oktober 2017 på  Ph.d.-skolen for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet og vil de næste tre  år arbejde med fokus på børn og unges teateroplevelser.

Ph.d.- projektet skal sætte publikumsoplevelsen i centrum for derved at få et større indblik i,  hvordan børn og unge skaber betydning og mening som publikum i mødet med teaterforestillingen. Både før- under og efter at teaterforestillingen er slut.

Ønsket er, at ph.d.-projektet kan bidrage med:

* Viden om hvordan børn og unge tilskriver teateroplevelser mening og betydning

* Metoder til at undersøge, hvad der har betydning for børn og unges publikumsoplevelser i teatret

* Perspektivering af, hvordan et børne- og unge publikum kan bidrage med strategier til at styrke og etablere relationer mellem publikum og teaterinstitutioner.

'Vi ved ikke særlig meget om, hvad børn og unge føler, tænker og oplever når de ser en teaterforestilling, og hvad der har betydning i forhold til deres oplevelser. En større viden om det er værdifuld for såvel Teatercentrum som teatre og andre kulturinstitutioner, der arbejder med børn og unge som målgruppe, fordi det kan styrke indsigten i børn og unges oplevelser med teater og indirekte kan bidrage med viden om, hvordan der kan arbejdes med at styrke og etablere relationer mellem publikum og teater,  lyder det fra Pernille Welent Sørensen i en pressemeddelelse fra Teatercentrum.

Forskningsprojektet er samfinansieret af Teatercentrum og Roskilde Universitet, Institut for kommunikation og Humanistisk videnskab.  Projektet indgår som en del af Teatercentrums strategi, der omhandler viden og formidling af scenekunstens betydningen for børn og unge, et af Teatercentrums satsningsområder 2017-2020.  Ph.d.- en er tænkt som et projekt, der løbende er i dialog med feltet scenekunst for børn og unge.

(Billedet: Pernille Welent Sørensen skal forske i børn og unges møde med teatret. Foto: Søren K. Kløft)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne