18. september 2009

Hva´ rager det Gud?

Fra 28. september til 10. oktober er både Fanden og Henrik Ipsen løs i Kalundborg, hvor sidstnævnte leverer stand-up-forestillinger om religiøse emner i almindelighed og Reformationen i særdeleshed for omkring 1000 skoleelever i Kalundborg.
Der er tale om lukkede forestillinger for 6.-8. klasserne – inkl. de kommende konfirmander – og projektet er første tiltag i en tre-årig aftale om teaterrelaterede aktiviteter mellem Odsherred Teater og Kalundborg Kommune.
’Hva’ rager de Gud?’ spiller på Kalundborg Museum og er skrevet af skuespiller og dramatiker Mei Oulund fra Odsherred Teater i samarbejde med stand-up-komikeren Thomas Wivel, men teksten tager udgangspunkt i Henrik Ipsen egen opvækst i et strengt religiøst hjem på Bornholm. Samtidig drager han paralleller til Luthers lære om selvrevselse og dæmonuddrivelse i en tid, hvor man troede at synd var noget, der sneg sig ind i kroppen sammen med puberteten.
Henrik Ipsen kommer bl.a. ind på, hvordan han som barn lærte at tro, at det var Djævelen, der skrev alle teksterne til den forræderiske rockmusik, at Gud bor i Gudhjem, og at Fanden flyttede ind i ham, da han fyldte 12 år. Hvordan præsten ved de obligatoriske gudstjenester prædikede om fristelse, kødets drift, anger, afholdenhed, synd og straf. Store ord i en drengs hoved, der allerhelst ville tænke på ballondans med den lyshårede fra parallelklassen.
Henrik Ipsen er ene mand på scenen i forestillingen, der altså er en noget alternativ konfirmationsforberedelse.
Læs mere om Odsherred Teater på www.odsherredteater.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne