1. juli 2022

Horsens Teaterfestival vrimler med scenekunst og nye formater

I dag er programmet for årets Horsens Teaterfestival, der afvikles 16-18. september, erklæret officielt – med 60 sider i papir eller i digital form, der bugner af mulige oplevelser med scenekunst i traditionelle eller eksperimenterende rammer, nye formater, workshops, talk box– og en stor borgerteater-åbningsforestilling.

Der er også Fagligt Forum – i år med titlen ’Ukendt land’ – der med afsæt i fejringen af, at dansk teater fylder 300 år sætter fokus på fremtidens scenekunst for børn og unge. 

Dertil kommer to priser – Horsens Børneteaterpris og Danske Dramatikers Manuskriptpris, der uddeles ved lørdagsfesten. 

De mange muligheder løber op i omkring 100 events, så det er med at holde tungen lige i munden, når weekendens møde med scenekunst skal planlægges.

Festivalens programchef, Adelaide Bentzon, har som ventet holdt fast i borgerteater-formatet i en stor åbningsforestilling, ’Home Queer Home’, produceret af HIMHERANDIT Productions, der med en serie af interviews, videoportrætter og fotografier dokumenterer Danmark gennem en ung queer-linse. Det kombineres med en live-event i Horsens, hvor de unge mødes på scenen.

Desuden fortsætter festivalen det særskilte unge-program, der har base i Fængslet, hvor festivalens nye ’På vej’-format præsenterer to forestillinger af unge, med unge og for unge – som er på vej mod en professionel karriere.

Et andet nyt format, ’Piloter’, præsenterer tre work in progress-forestillinger, der således også er på vej, men af allerede professionelle kunstnere. Deres ramme under festivalen er Horsens Ny Teater, som også rummer festivalsekretariatet, hvor man også kan bestille billetter ved personligt fremmøde.

De fleste vælger dog nok online-metoden, hvor man kan bestille og udprinte billetter. Men først fra 1. september for alle, mens formidlerne får det vanlige forspring fra 23. august. Og alle billetter er stadig gratis.

Men kig selv i programmet, der giver info om forestillinger, spillesteder og –tider, billetbestilling, andre events og allehånde praktiske oplysninger.

Kan hentes på festivalens hjemmeside: https://horsensteaterfestival.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne