25. juli 2023

Horsens Teaterfestival er programklar

Horsens Teaterfestival er som vanlig klar med et alsidigt program, når festival nummer 37. løber af stablen 15-17. september.

Det er Adelaide Bentzons tredje festival som kunstnerisk leder – programchef er hendes officielle titel – og det sker med et alsidigt program, der udfordrer den mere traditionelle scenekunst med nye formater, hvori der udover teater, dans og performance også indgår sceniske deltagerworkshops, interaktive teaterinstallationer, tilskuerstyret improteater, breakbattle-event, levende skulptur, poetisk konsultation og udstillinger m.v. 

Kort sagt fylder publikumsinddragelse en god bid af det samlede program, der kan opgøres til 46 events, fordelt på 11 forskellige spillesteder i Horsens midtby.

Dertil kommer i øvrigt et parallelprogram, kaldet ’Ung på Vej’, hvor der præsenteres fem forestillinger skabt af, med og for unge fra flere teatres særlige talentskoler for unge. Det foregår selvfølgelig på festivalens særlige Unge-afdeling, Fængslet, der befinder sig i det gamle  statsfængsel.

Også festivalens åbningsforestilling står i de unges tegn: Det er belgiske Koen de Preters ’FOLLOWFOLLOW’ – et koreografisk værk skabt til en gruppe unge på 13-19 år.

Festivalen byder også på Fagligt Forum – passende nok for årets program med titlen ’Deltagelse og medskabelse' – og også præsentation af de afgåede talenter fra Dramatiker Væksthus 21-23 (se artikel).

Man kan læse mere om det hele og lidt til i programmet, der selvfølgelig indeholder info om forestillinger, spilletider og -steder, billetter m.v.: https://horsensteaterfestival.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne