9. juli 2021

Horsens Teaterfestival er klar med årets program

Efter den ærgerlige corona-aflysning af sidste års ekstraordinært store festival, der skulle fungere som redningsplanke for sidste års aflyste Aprilfestival, er Horsens Teaterfestival tilbage i 'normal' størrelse. Og med den todelte ledelsesstruktur, der blev etableret for et års tid siden og består af programleder Adelaide Bentzon og projektkoordinator Iben Høgh Grøftehauge.

Man har netop offentliggjort programmet for dette års festival, der afvikles 17.-19. september under overskriften 'Ukendt land', idet man afprøver nye formater og undersøger nye temaer.

Mest direkte indgår det som titel på årets åbningsforestilling, der spiller i byrummet med 20 lokale borgere i alle aldre samt tre professionelle dansere. Men også i det nye format 'Talks', hvor en hjerneforsker, en geolog, en astrofysiker og en teaterpædagog taler om bl.a. kunst i hjernen og i naturen, rumrejse til det ukendte og 'små fødder i ukendt land'.

Desuden lanceres et nyt toårigt tiltag, Scene+, der står for en række små arrangementer, hvor teater møder andre kunst- og fagretninger, og hvor der præsenteres børne- og ungdomsteaterforestillinger og workshops i samarbejde med byens kulturinstitutioner. Der vil være arrangementer for skoleklasser i Horsens Kommune og arrangementer som private kan bestille billet til. Disse foregår uden for festivalweekenden.

Af mere kendte koncepter er Fagligt Forum – men dog under overskriften 'Andre Horisonter', der  nok varsler det ukendte, men for kendere er synonym med århusianske Opgang2-konceptet med særligt målrettet teater og drama i særlige og sårbare fællesskaber.

Og så er teaterforestillingerne selvfølgelig stadig festivalens absolutte slagnummer. Her har festivalen dog også forsøgt sig med et nyt format, idet man har lavet et særligt program for de unge i form af 13 forestillinger for de 12-18-årige, der afvikles som en selvstændig del under festivalen på Fængslet i Horsens.

Ganske som Aprilfestivalen er der gratis adgang til alle forestillinger på Horsens Teaterfestival. Billetbestilling er dog nødvendigt. Her kan kulturformidlerne bestille fra 24. august og privatpersoner fra 1. september.

Se programmet med alle forestillinger, spillesteder og -tider, billetinfo, arrangementer m.v. på festivalens hjemmeside: https://horsensteaterfestival.dk 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne