26. september 2020

Horsens Børneteaterpris til Robert Parr

Horsens Teaterfestival skulle atter i år have været stedet, hvor Horsens Børneteaterpris mødte en overrasket modtager – her er normalt intet diskret forvarsel. Men den aflyste festival betød, at man nu måtte tage udenbys for at overrække dette års pris. 

Derfor var festivalleder Maria Suh lørdag taget til Holbæk med blomster og skulptur af  kunstneren Kaj Rugholm og de 25.000 gode danske kroner, der følger med hæderen. Samt selvfølgelig nogle gode ord til at beskrive dette års modtager af den særdeles eftertragtede pris, der er blevet uddelt siden 1996 til 'en person, et teater eller en gruppe personer, der har gjort sig bemærket med en indsats for at fremme det professionelle børne- og ungdomsteater':

'Årets modtager af Horsens Børneteaterpris 2020 har i over 25 år holdt fast i sine værdier og skabt en lang række fantastiske, tankevækkende forestillinger og scenekunstneriske projekter. Alle er de gennemsyret af en vilje til at prøve at forstå andre menneskers handlinger og formidle det til sit publikum. Med så lang en karriere bag sig kunne man måske foranlediges til at tro, at årets prismodtager nu har lænet sig tilbage og nyder sin succes. Men nej. Her finder vi en person, som stadig tør at tage chancer, og som ’tager en for holdet’ når den nødvendige, men svære historie skal fortælles på scenen. 

Udenfor scenen er prismodtageren også engageret. Scenekunst kan blandt andet være med til at give unge bedre forudsætninger for at træffe de svære valg i livet. Derfor har han været med til at starte Holbæk Drama College, som hvert år sender unge ud i verden med masser af livskundskab, en bedre forståelse af sig selv og omverdenen og forhåbentligt en lyst og trang til mere scenekunst', lød det bl.a. fra Maria Suh, der derefter kunne overrække prisen til Robert Parr, instruktør, dramatiker, skuespiller og leder af Teatret Fair Play.

Og i øvrigt helt aktuelt også med-instruktør på forestillingen 'Ud med Knud', der netop spillede lørdag på Holbæk Teater, men også var på programmet til Horsens Teaterfestival, hvor man havde forberedt sig på at overrække prisen til Robert Parr.

Robert Parr er født i 1957 i Salisbury i England og er uddannet teaterinstruktør, drama- og engelsklærer. Han har gennem alle årene arbejdet som både skuespiller, dramatiker og instruktør – og det gælder også tiden i Danmark, hvor han har boet siden 1989.

Han er således en af de mange tilrejsende teaterkyndige udlændinge, der har valgt berige dansk børneteater – og det har han bl.a. gjort ved at være kunstnerisk leder på Teatret Fair Play i Holbæk siden efteråret 1992, hvor han – i et fint samarbejde med nu forhenværende administrator og dramatiker Michael Ramløse – har haft succes med bringe Teatret Fair Play fra en noget usikker kunstnerisk slingrekurs til et kvalitetsbevidst egnsteater.

(Billedet: En glad Robert Parr med pris, skulptur, blomster – og en flaske whisky, forhåbentlig af yndlingsmærket Macallan, sammen med festivalleder Maria Suh, der på Horsens Kommune og Horsens Teaterfestivals vegne overrakte Horsens Børneteaterpris 2020. Foto: Maria Lilholt-Grøne)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne