25. august 2012

Homoteater for unge

HiLS DiN MOR – Københavns Homoteater, der er en gruppe af danske professionelle, homoseksuelle scenekunstnere, har lavet sin første ungdomsforestilling, der er tænkt som et supplement til seksualundervisningen i
 folkeskolen for unge fra 12-18 år.

’Hate Crime – en kærlighedshistorie’ skal på turne til udvalgte skoler i september, men teatret varmer lige op med tre forestillinger i Ørstedsparken i København 3.-5. september kl. 17,00. Der er ingen billetbestilling, så man kan bare møde op på den skrå græsplæne nedenfor Café Hacienda ved hjørnet ved Nørre Farimagsgade og Ahlefeldtsgade.

Forestillingen er, som titlen antyder, et forsøg på i kunstnerisk form at gøre op med de fordomme og foragtende tilråb, der tager form af hadforbrydelser og som allerede starter i skolegården med skældsord som ’bøsserøv’ og ’homosvin’.

Forestillingens omdrejningspunkt er de to teenagere Joe og Benjamin, der går i 9. klasse sammen. De er venner og måske mere end det, men hvordan tackler man den slags forelskelser og reaktioner fra hinanden og omverdenen?

Teatret vil med forestillingen bl.a. stille spørgsmål til, hvordan man kommer det stigende problem med vold mod homoseksuelle til livs.

’Hate crime – en kærlighedshistorie’ er skrevet af Tomas Lagermand Lundme, instrueret af Mette Føns – og har skuespillerne René Benjamin Hansen og Johannes Lilleøre i de to roller. Førstnævnte har tidligere medvirket i en række børneteaterforestillinger, mens begge også har voksenteater, film- og tv-roller på cv’et.

Forestillingen er støttet af Scenekunstudvalget og Bikubenfonden.

Mere om forestillingen og teatret på www.hilsdinmor.dk

(Foto: Karoline Lieberkind)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne