4. maj 2020

Holbæk får Aprilfestivalen i 2021!

Selvom Holbæk Kommune stadig venter med den officielle udmelding, kunne man i dag i de lokale medier læse, at kommunen bliver vært for Aprilfestival 2021 – efter at dette års Aprilfestival som bekendt måtte aflyses pga. covid-19-situationen.

Det er Esbjerg Kommune, der venligst har flyttet det aftalte værtskab fra 2021 til 2022 og således skabt plads til, at Holbæk med et års forsinkelse kan afvikle den store festival. Det betyder også, at dette års store skabelon med forberedelser og planer umiddelbart kan hives frem igen.

Aprilfestival 2021 i Holbæk vil nu blive afviklet 18.-25. april 2021, men selvom arbejdet for at få denne festivalflytning på plads har været kendt, omend forsøgsvist hemmeligholdt, et godt stykke tid, er den politiske proces omkring beslutningen stadig i gang – med forventelig og forhåbentlig vedtagelse i byrådet 20. maj.

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Holbæk Kommune, Ole Hansen (S) synes dog ikke i tvivl om udfaldet. Han siger således til sn.dk:

'Det er rigtig, rigtig dejligt, at det har kunnet lade sig gøre. Hvis vi havde skullet vente til 2022, ville meget af det arbejde og de forberedelser, som vi allerede har lavet, have været spildt. Nu kan vi nøjes med at pakke tingene lidt væk og så fortsætte, hvor vi slap, til næste år'.

Rent økonomisk er der stadig et regnestykke, der skal gå op. Holbæk Kommune havde bevilget ca. 5,5 mio. kr. til Aprilfestival 2020 – med en statslig refusion på halvdelen – men if. sn.dk blev cirka halvdelen af pengene ikke brugt pga. aflysningen og kan overføres til 2021, hvor der så venter en ekstraudgift på ca. 1,5 mio. kr.

(Billedet: Der skal laves lidt om på festivalplakat m.v., men nu ser det ud til, at Aprilfestivalen i Holbæk er klar til afvikling med et års forsinkelse. Plakat: Ditte Stavski/Foto: Jacob Stage)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne