25. februar 2020

Højskole med scenekunstneriske ambitioner

På højskolen Snoghøj ved Lillebælt residerer forstanderen Martin Elung-Jensen, der vil være kendt af mange fra børne- og ungdomsteatermiljøet som tidligere rektor for Odsherred Teaterskole, som han dog i sin tid videredøbte til Scenekunstens Udviklingscenter. Og som nu i nogle år har været en del af Den Danske Scenekunstskoles efter- og videreuddannelsesaktiviteter

I sit virke som højskoleforstander på Snoghøj har Martin Elung-Jensen videreført sit fokus på scenekunstnerisk udvikling – med ambitioner om både at tilbyde kurser for professionelle og studerende, der arbejder med skuespil, musical, dans, instruktion, scenografi, koreografi, manuskript, musik, komposition, lyd og lys.

Nu har stedet ændret navn til Scenekunst Højskolen Snoghøj – hvilket ikke fremstår helt typografisk korrekt, men angiveligt bedre kan signalere, at man tager skridtet videre mod også at være 'et skabende teater, der også har planer om at sende professionelle forestillinger på turne, samt blive et produktionsfællesskab for artist-in-residence'.

Sidstnævnte opholdsmulighed bliver i hvert fald allerede brugt: På Facebook skriver instruktør Niels Erling, at det er et perfekt frirum til forberedelser på kommende produktioner – og at søde elever fra højskolen hjalp til med at læse det første spæde manuskript til en ny forestilling igennem.

Til Teateravisen fortæller Thea Kulavig, teaterleder på Zangenbergs Teater, at hun, Niels Erling og scenograf Lise Marie Birch bl.a. var på Snoghøj i forbindelse med 'Vi lever i en tid'-konceptet, som skal åbne næste sæson med en forestilling af Erling, Birch og Gunilla Lind – samt en produktion på Teater Nordkraft/Vendsyssel Teater.

»Så vi benyttede højskolens program til at tage væk i tre dage og fokusere på de to projekter, vi har i støbeskeen sammen. Vi arbejdede på bearbejdelse af en roman til manuskript og  forberedelse af devising med målgruppen til Zangenbergs produktion. Dejligt med faste måltider, god stemning, sparring med personale og ikke mindst hjælp til reading af ens arbejde…«

Se mere på www.snoghoj.dk

(Billedet: Snapsnot af Niels Erling, Thea Kulavig og Lise Marie Birch, der tog nogle dage på højskole-artist-in-residence på Snoghøj. Foto fra FB: Snoghøj)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne