8. oktober 2020

‘Historien om V’ nomineret til international operapris

ZEBU, Musikteatret SAUM og Den Ny Opera i Esbjerg er nomineret til en fornem international pris for børneoperaen 'Historien om V', der spilledes på ZeBU i marts lige op til nedlukningen af teaterlivet, men lige nåede at få en meget positiv anmeldelse i Teateravisen.

Nu har YAMawards 2020 (The Young Audiences Music Awards 2020) så nomineret 'Historien om V' i kategorien ’Best Opera. Her afgør en jury af internationale fagfolk 20. oktober af, hvem der får prisen. 'Historien om V' dyste med de tre øvrige nominerede:  'The Extraordinary Adventures of You and Me' fra English Touring Opera, England; 'La Isla' fraNuria Nunéz-Hierro, Spanien og  'Murmuratorium' fra Companhia de Música Teatral, Portugal.

Udover de faglige kategorier er der også en publikumspris på spil, hvor man de næste tre-fire uger kan afgive sin stemme.

Følg linket her: https://bit.ly/3kGAX2V

The Young Audiences Music Awards (YAMawards) er et internationalt prisshow, der honorerer udvist kreativitet og innovation  i musikalske produktioner for børn og unge. 

Teatret ZeBU vandt i øvrigt også kategorien 'Best Opera' i 2016 sammen med Musikteatret SAUM for 'Min Far og Vrede Mand' – men måtte dog dele prisen med Holland Operas 'Roodhapje' (baseret på eventyret om 'Rødhætte og Ulven'). Dengang var forestillingen også nomineret til en Reumert for Årets Børne-/Ungdomsforestilling i 2016.

Afgørelsen om en mulig pris til 'Historien om V' foreligger 20. oktober. Uanset den starter forestillingen i øvrigt en lille turné fra den 22. oktober og besøger bl.a. Riddersalen, Faxe Kommune, ZeBU og Musikhuset i Esbjerg.

(Billedet: 'Historien om V' er nomineret til en international pris for Bedste Opera for børn og unge. Foto: Søren Meisner)  

 (caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne