30. juni 2022

Henrik Køhler stopper på Teatercentrum

Henrik Køhler stopper som direktør for Teatercentrum. Det sker efter 15 år på posten som leder af  kompetencecentret, hvor hovedopgaver er den store Aprilfestival, udgivelse af repertoirekataloget Den Røde Brochure, udgiver af netportalen Teateravisen og en lang række aktiviteter omkring formidling af børne- og ungdomsteater, bl.a. KulturCrew, Kulturpakker, formidlingsnetværk, rådgivning m.v.

Henrik Køhlers afgang fra Teatercentrum sker som konsekvens af, at bestyrelsen ikke ifølge Kulturministeriets regler har mulighed for at forlænge den nuværende kontrakt. Stillingen skal derfor opslås, og her har Henrik Køhler valgt ikke at søge sin egen stilling. Følgelig bliver hans kontrakt som direktør frem til august 2023 den sidste.

Nu kommer han så denne afsluttende periode i forkøbet ved at forlade Teatercentrum til fordel for en stilling som leder af det lille storbyteater Riddersalen på Frederiksberg, hvor han tiltræder 1. september i år.

Dermed vender han tilbage til det teater (dengang Jytte Abildstrøms Teater), hvor han virkede fra 2000-2007 – først som som spiller og siden 2003 som adm. leder.

Henrik Køhler (f. 1961) er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole (1984-87), men har altså de seneste årtier helliget sig organisatorisk arbejde, hvori også har ligget bestyrelsesposter for bl.a. det nu lukkede Scenekunstens Udviklingscenter (tidligere Odsherred Teaterskole) og formidlingsorganisationen Scenit.

Det er et voldsomt tab for Teatercentrum og dets medarbejdere at miste sin mangeårige leder, hvis indsats og organisatoriske evner har sat nye standarder for stedets aktiviteter. Det sker samtidig i en særlig problematisk periode, fordi der endnu ikke er fundet en værtskommune for Aprilfestival næste år, efter at en oprindelig aftale med en værtkommune er blevet udskudt.

Stillingen som direktør for Teatercentrum ventes opslået umiddelbart efter sommerferien, og der er indgået aftale om, at Henrik Køhler fortsætter på deltid i en periode fra 1. september, mens den nye leder findes og kan køres i stilling.

(Henrik Køhler, direktør for Teatercentrum og leder af de årlige Aprilfestival – her i Holbæk i 2021 – stopper på posten. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne