13. september 2012

’Hemmeligheden’ er blevet en film

Når Morten Køhlerts børne- og ungdomsfilm 'Hemmeligheden' får dansk premiere på Buster Filmfestival i morgen, fredag 14. september, og siden lørdag den 22. september udkommer på VOD via YouSee, er der i virkeligheden tale om en succesrig vandring for et manuskript, der så dagens lys i forbindelse med det lige så succesrige DramatikerVæksthus-projekt til udspyelse af nye dramatikere med fokus på børne- og ungdomsteatret.

’Hemmeligheden’ – der er en barsk historie om tre børn, der bor alene med deres døde mor og forsøger at holde naboer og myndigheder i uvidenhed om det dødsfald, der kan risikere at splitte børnene fra hinanden –  har nemlig manuskript af Thomas Howalt, som var en af dramatikerspirerne tilbage i  2004-07, der sluttede med ’Udspring’-projektet.

I januar 2007 blev ’Hemmeligheden’ vist i uddrag som led i de såkaldt stage readings, hvorefter den blev dramatiseret af Teatret Fair Play nogle sæsoner senere. I en anmeldelse her på portalen gav Henrik Lyding forestillingen seks stjerner.

Herefter blev Thomas Howalt i 2010 nomineret til Årets dramatiker for manuskriptet til ’Hemmeligheden’ – det er i øvrigt også udkommet på Forlaget Drama (109 sider, kr. 148) – og nu er manuskriptet altså forvandlet til en spillefilm.

Morten Køhlert har tidligere lavet den alvorlige 'Ulvepigen Tinke' i 2002 og slår med 'Hemmeligheden' altså endnu engang de mørke toner an i en børne- og ungdomsfilm.

I filmudgaven af ’Hemmeligheden’ spiller Nanna Finding Koppel (’Karla og Katrine’ og ’Karla og Jonas’), Marta Holm (’Ludvig og julemanden’) og Igor Svideniouk Egholm (’Lærkevej’) de tre børn, men derudover medvirker også Bjarne Henriksen, Claus Riis Østergaard og Keld Heick.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne