2. oktober 2011

Hemmelige konsulenter…

Den brede og noget uambitiøse politiske teateraftale, der kom i hus i slutningen af  juni, rummer bl.a. nedlæggelse af egnsteaterkonsulentordningen, og det er måske derfor, at Kunststyrelsen slet ikke har meldt offentligt ud, at der er ansat to nye egnsteaterkonsulenter – bl.a. til erstatning for Carsten Wittrock, der sluttede i juli, men hvis navn stadig figurerer på styrelsens hjemmesideafsnit om ’Egnsteaterkonsulenternes arbejde’…

Men det er altså ganske vist: Miriam Frandsen og Bent Lohmann er udpeget som nye konsulenter, mens Kirsten Dahl fortsætter i funktionen frem til den p.t. fastsatte udfasning af ordningen ved årsskiftet.

Det er der ikke mange, der har fået kendskab til. Kunststyrelsen har ikke udsendt nogen pressemeddelelse, og ingen af de egnsteatre, børneteateravisen.dk har talt med, mener at være blevet informeret.  Således fik et egnsteater først at vide, at man havde fået en ny egnsteaterkonsulent tilknyttet, da teatret i helt anden anledning ringede til vedkommende…

Miriam Frandsen er projektudvikler på Efteruddannelsen ved Statens Teaterskole efter at være blevet cand.mag. i teatervidenskab og dansens æstetik og historie fra Københavns Universitet i 2003. Hun arbejder desuden som dramaturg og har tidligere være ekstern lektor på Teatervidenskab på Københavns Universitet.

Bent Lohmann har en fortid som tekniker på det hedengangne gruppeteater Banden og har siden bl.a. været ansat på Det Kgl. Teater, ligesom han har været medlem af teaterteknikernes bestyrelse. Han har også fungeret som producent og projektmager i forskellige teatersammenhænge.

Der er således stort sandsynlighed for, at de tre nuværende også bliver de tre sidste i egnsteaterkonsulentordningen, hvis rekruttering ikke har været nogen udelt succes siden starten i februar 2008.

Således valgte Anette Eggert at gå efter et halvt år i frustration over arbejdsbetingelserne, mens Susanne Danig gjorde sig selv inhabil ved at blive ansat på et egnsteater, Cantabile 2.

I perioder har der været manko på antallet af egnsteaterkonsulenter – der var sat til tre – bl.a. fordi man afventede teaterrapporter og teaterlovsændringer m.v.

Se mere om egnsteaterkonsulenterne og –ordningen på www.kunst.dk/scenekunst

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne