6. september 2017

Helt ude i skoven

Tre performere har en den seneste uges tid gået rundt i Boserup Skov ved Roskilde Fjord sammen med målgruppen af 10-12-årige børn fra Roskilde, der har været den publikumsinddragede del af vandreforestillingen 'Voks Skov'.

Nu er forestillingsrækken slut i Roskilde, men efterfølges af fem ugers huskunstnerworkshops for publikummet.

Det fortæller videokunstner Marika Seidler, der sammen med dukkespiller Sif Jessen Hymøller og scenograf Annika Nilsson – alle tre kendt for andre børneteaterproduktioner – har udgjort performerholdet, som har stået for den to timer lange sanserejse i 'Voks Skov', hvor forholdet til skoven og fællesskabet og plantearternes indbyrdes liv er blevet undersøgt og udfordret.

Som det fremgår af billedet, indgår der også maskeperformance i samspillet med natur og publikum.

Forestillingsforløbet er blevet dokumenteret af en filmfotograf og bliver senere til en lille film om projektet.

Og selvom 'Voks Skov' nu forlader Boserup Skov, kan interesserede købe forestillingen, da den som turneforestilling kan omplantes – om man så må sige – til andre skove i Danmark.

Der er p.t. planer om nye forestillinger fra starten af april til slutningen af juni, afhængig af vejr og mulige opkøbere…

Forestillingen er støttet Projektstøtteudvalg og således refusionsberettiget – mens de omtalte og efterfølgende workshops realiseres med støtte fra Huskunstnerordningen.

Om deres arbejde hedder det i en pressemeddelelse fra kunstnergruppen, at man ønsker 'at åbne den publikumsinddragende scenekunst og samtidskunstens verden op for børn. Vi arbejder med en interdisciplinær tilgang til kunstneriske processer for at udvide kunstbegrebet og kunstforståelsen for børn i publikumsinvolverende performanceforestillinger og videoinstallationer med fællesskabet som omdrejningspunkt'.

Læs mere om forestillingen: https://marikaseidler.blogspot.dk/ – og undervisningen: https://mobile-billedskole.blogspot.dk/

(Billedet: Flotte masker i pagt med naturen indgår i 'Voks Skov'. Foto: Marika Seidler)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne