7. juni 2011

Helsingør putter børnene…

Mens ASSITEJ 2011’s verdenskongres og scenekunstfestival netop har ført sig frem til København og Malmø under sloganet ’Building Bridges, Crossing Borders’, har en gadeteaterfestiva i den nordlige del af Øresund i flere år krydset den dansk-svenske grænse – dog uden bro – og det sker også igen i Helsingør og Helsingborg, når gadeteaterfestivalen Passage 11 afvikles fra 2.-6. august.

Arrangørerne kalder det selv for ’Nordeuropas største internationale og transnationale gadeteaterfestival’ og præsenterer programmet omkring 15. juni, hvor det vil kunne  kommunens biblioteker og Helsingør Teaters billetkontor. Festivalens egen hjemmeside er www.passage11.nu.

Gadeteaterfestivalen falder sammen med det succesrige projekt Hjemstavn.com og byder sammen på et væld af teateroplevelser i  by og boligområder i Helsingør by, men også nabokommunerne Fredensborg og svenske Helsingborg.

En af oplevelserne vil være ’Buchettino’ – en forestilling frit efter Perraults eventyr ’Tommeliden’, og den afvikles på Kulturværftet i Helsingør. her kan eventyrlystne børn og deres forældre opleve de første danske opførelser af ’Buchettino’, skabt af det italienske teaterkompagni Socìetas Raffaello Sanzio med instruktøren Chiara Guidi i spidsen. Helsingør Teater præsenterer i co-produktion med Cantabile 2 en dansk opsætning af ’Buchettino’ med Socìetas Raffaello Sanzios originale scenografi. Børnene inviteres indenfor i en verden, hvor sanserne vækker fantasien til live. Puttet i hver sin seng i en lille hytte hører de skuespiller Siri Haff fortælle den barske historie om Buchettino, mens eventyrets lyde opføres uden for hytten og blandes ind i historien, der føles mere og mere virkelig… 

Program, info m.v. på

www.passage11.nu

www.hjemstavn.com

www.helsingor-teater.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne