5. juni 2021

Hæderspris til Hils Din Mor

'Danmarks LGBTQ+-teater' kalder Hils Din Mor sig selv, og med en række forestillinger, der alle sigter på at hylde og værne om den kønslige mangfoldighed, har man gennem de senere år modtaget pris efter pris.

Sidste søndag var så Dansk Skuespillerforbund, der på sin årlige generalforsamling, afholdt på Teglværket i Sydhavnen, overrakte forbundets Særpris til Hils Din Mor i skikkelse af kunstnerisk leder og skuespiller René Benjamin Hansen og producent/projektleder Jesper Frølund Hansen.

Prisen består ud over æren af 10.000 kr., som modtagerne lovede fluks at bruge til nye produktioner.

Skuespiller Mia Lerdam stod for motivationstalen, hvor hun bl.a. udtrykte sin beundring for 'deres viljestyrke, deres standhaftighed, deres fighterånd og deres store kærlighed til hinanden og især til alle de unge mennesker som kæmper med at finde sig selv og deres ret til at findes præcis som de er' og sluttede af med:

'Årets prismodtagere hyldes for deres vedholdende, beundringsværdige, modige og stædige kamp for at få diversitet, identitet forståelse og accept på skemaet, for at sprede budskabet om kærlighedens mange facetter og veje og for at lave fucking gode forestillinger for unge mennesker'.

'Vi er dybt taknemmelige for denne smukke anerkendelse, som betyder alt, når det kommer fra kollegaer. Derudover er det med til belyse hvor mangfoldigt et forbund vi har', lyder det fra Hils Din Mor, der i takketalen satte fokus på LGBT+ Danmark og LGBT+ Ungdoms rapport, Stop diskrimination i skolen', der bl.a. viser, at 64 % af de adspurgte LGBT+-elever har selvmordtanker; 53 % har udført selvskade, kun 23 % har lært om forskellige seksuelle orienteringer i skolen, mens kun 9 % har lært om forskellige kønsidentiteter. 

Således betoner HiLS DIN MOR vigtigheden af at forsætte med at skabe scenekunst, der bryder med normer for køn, kønsidentitet og seksualitet.

Skuespillerforbundets pris føjer sig til teatrets imponerende prisrække, der består af Initiativprisen (2020), Horsens Børneteaterpris (2019), Reumert-prisen for Årets Børne-/Ungdomsforestilling for 'Fucking Åmål' – en samproduktion med Teater Vestvolden (2018), Danmarks Teaterforeningers Årets Børneteaterpris (2018) og Lauritzen-fondens Børne- og Ungepris (2017).

Om der søndag aften skal skaffes plads til endnu en Reumert-pris, vides ikke, men Hils Din Mor er i hvert fald nomineret i kategorien Årets Børne-/Ungdomsforestilling for 'Jeg er Silas', produceret i samarbejde med Folketeatret.  

(Billedet: René Benjamin Hansen og Jesper Frølund Hansen på podiet med takketale, da Hils Din Mor søndag 30. maj fik Dansk Skuespillerforbunds Særpris. Foto: Henning Hjorth)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne