30. august 2010

Hæderslegat til Hanne Trolle

I Dansk Forfatterforening administrerer man bl.a. Børne- og ungdomskulturfonden, der 28. august uddelte et hæderslegat til teaterejer og skuespiller Hanne Trolle, Teatret Månegøgl.

Hæderslegatet blev givet for Hanne Trolles prisværdige indsats for børnekulturen, hvor Månegøgl gennem snart 30 år har givet både børn og voksne mange teateroplevelser af høj kvalitet. Og prisen blev fulgt til dørs af et diplom og en check på 4.000 kr.

Børne- og ungdomskulturfonden blev stiftet i 1982 – bl.a. med det formål at støtte kulturtilbud til børn og unge, så deres sans for kreative udtryksformer kan udvikles, at fremme og videreudvikle en original dansk produktion af børne- og ungdomskultur på tværs af de kunstneriske genrer og mediegrænser og at påvirke og øge voksenverdenens forståelse for, at kulturtilbud til børn og unge er en forudsætning for en harmonisk opvækst og indtræden i voksenverdenen.

Dermed er fonden blot et år yngre end prismodtagerens teater, idet Månegøgl til næste år kan fejre 30 års-jubilæum. Dengang i 1981 var Hanne Trolle pioner og nicheindehaver af teatertilbud for de allermindste børn. Hvilket i øvrigt også blev prisbelønnet i 1992, hvor Hanne Trolle fik BØFA’s kulturpris – Børnebibliotekarernes Faggruppe var tilsvarende begejstret for teaterforestillingerne for de små publikummer.

Men Hanne Trolle får ikke lov at hvile på de nye laurbær. Månegøgl er således af den danske ambassade i Washington inviteret til USA for at repræsentere Danmark ved Euro Kids Festival for Performing Arts i oktober. Det sker med forestillingen ’Et hul i maleriet’, der er støttet af Kunstrådets Scenekunstudvalg.

I Washington skal Hanne Trolle bl.a. spille i Kennedy Center og på National Children´s Museum , og museumsforestillingerne fortsætter ved hjemkomsten, hvor samme forestilling er på efterårsturne til Vendsyssel Kunstmuseum og på Heart Museum of Contemporary Art i Herning.

Læs mere om teatret på www.hannetrolle.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne