19. november 2022

Hæder til Teater Patrasket

Danmarks Teaterforeninger (DT) slutter årets seminar søndag formiddag med paneldebat om ’Fremtidens teaterformidling i Danmark’ efter to hektiske dage med en masse præsentationsrunder fra de over 70 deltagende turneteatre.

Men lørdag aften blev som vanlig brugt til fest og til priser. Og her havde Teateravisen allieret sig med Anne Josephsen, forretningsfører i Hvidovre Teater(forening), der via sms sendte både pris-info og fotos, så der fluks kunne komme denne lille nyhedsnote på portalen allerede lørdag aften.

Det startede med den eneste pris, som DT ikke selv uddeler, nemlig den såkaldte modpris fra Kulturkongen, hvor teaterproducenterne udpeger Årets Turneteaterarrangør blandt særligt servicemindede teaterforeninger. Prisen tilfaldt i år Rødovre Teaterforening, der fik mulighed for at trække en af de gratis forestillinger, som teatrene havde doneret. Og det blev familieforestillingen ’Karius og Baktus’ fra Teater V.

Dernæst blev prisen til Årets Turneskuespiller overrakt til Bodil Jørgensen for hendes rolle i ’Maddiker’, produceret af Teatret Svalegangen.

Så var det tid til den pris, der normalt er mest spændende for Teateravisen, nemlig Årets Børneteater. Den løb Teater Patrasket med – ovenpå et par sæsoner, hvor teatret har brilleret med bl.a. turneforestillinger som ’Ned på jorden’, ’Tandfeen’ og ’Pinocchio’.

Teatret havde selv regnet med, at det var for ’Pinocchio’, man ville få den forlods adviserede pris, så holdet fra denne forestilling mødte op, men det var altså en generel pris for teatrets arbejde.

Og så var det endda anden gang, at prisen tilfaldt Teater Patrasket, som også fik den for 32 år siden, i 1990 – og som den kun anden modtager af prisen, der første år tilfaldt Artibus.

Årets Voksenturneteaterforestilling gik til Bellevue Teatrets ’Frøken Julie’, hvor man tog et nytænkende livtag med Strindbergs store klassiker. Forestillingen, der er Thure Lindhardts instruktørdebut, fik en ejendommelig premiere i februar 2021 uden publikum under den anden covid-19-nedlukning, men kom heldigvis siden til at spille for fulde huse og anmelderroser.

Lørdag aftens sidste pris var Hædersprisen, som under stort bifald gik til skuespilleren Kristian Boland, der har gæstet mange teaterforeninger som medvirkende i en række forestillinger, senest i dramatiseringen af succesfilmen ’Blinkende Lygter', der er produceret af Nørregade Teatret og Teater 2.

(Billedet: Teater Patrasket fik prisen som Årets Børneteater på Danmarks Teaterforeningers seminar, hvor holdet fra forestillingen ’Pinocchio’ mødte frem til prisoverrækkelsen: Til højre beundrer teatrets kunstneriske ledere, Maria Myrgård og Dirck Backer, prisen, mens Anna Karina Nicolaisen og Bastian Popp er næsten skjult bag talerstolen og teatrets administrator, Trine Warrer, helt til venstre får en krammer af pristaleren, Jette Malmskov, DT-bestyrelsesmedlem og formand for Teaterforeningen Guldborgsund. Foto: Anne Josephsen)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne