29. januar 2010

Hæder til Methe Bendix

Statens Kunstfonds Film- og Scenekunstudvalg har præmieret syv kunstnere bag seks værker, som har udmærket sig særligt inden for film og scenekunst i 2009. Udvalget, der består af Ulla Gottlieb, Mikala Bjarnov Lage og Janus Billeskov Jansen, har haft 600.000 kroner at gøre godt med, og her er de 100.000 kroner gået til børneteaterfronten i form af Methe Bendix’ instruktion af ’Tab & Vind’ for Teater Hund, hvor hun også er kunstnerisk leder.

Motiveringen lyder således:

En forestilling så intens at der vil gå mange år før den forsvinder fra nethinden.’

’Tab og vind’ er børneteater når det er allerbedst. Det er provokerende og tør tale om tabuer på en måde, så man som publikum både griner ad og med det.

Forestillingen er skabt i et overdrevent tegneseriefigur-univers, men kun for at understrege: ”Fes den ind?” og Ja, Vi labber det i os og føler os ramt.

’Tab og vind’ er også visuelt fantastisk med plads til poetiske billeder og tid til refleksion, selvom tempoet er højt. Forestillingen rummer alt og intet er glemt. Alligevel lykkes det forestillingen, at få det hele til at virke så legende let – som om spillerne siger: ’Det er bare noget vi leger!’ Men det er ikke kun leg. Det er vedrørende og alvor. ?Det er børneteater når det er allerbedst, både for børn og voksne’.

Den vurdering var Anne Middelboe Christensen enig i, da hun i sin anmeldelse her på portalen gav forestillingen fem stjerner og sluttede af med følgende: ’Deltog Teater Hund i en konkurrence, var det ikke udelukket, at de vandt. Hvor nødig de måske end ville. Men deres forestilling er bare for god’.

Nu har i hvert fald instruktøren Methe Bendix vundet både hæder og penge.

Læs mere om teatret på www.teaterhund.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne