20. april 2009

Håbets Pris til Suzanne Osten

Hvert andet år til pinse uddeler Institut for Folkeligt Teater Håbets Pris, der markerer et ønske om at ‘fremme levendegørelsen af den folkelige kunst og modarbejde kunstens rolle som passiviserende konsum’, som det hedder.

Håbets Pris uddeles til en person eller et teater, som har ‘arbejdet for det menneskelige håb’ – og blandt tidligere modtagere i børneteaterhøjde finder man Hans Rønne (Teatret) og scenograf m.v. Poul Fly Plejdrup.

I år går prisen – hvis synlige udtryk er fremstillet til lejligheden og personen af Klaus Tams fra Maskehuset Chatwin – til et mangefacetteret menneske med stor betydning for det moderne, internationale børneteater.

Suzanne Osten (f. 1944) er kunstnerisk leder på Unga Klara, der er Stockholms Stadsteaters meget berømmede afdeling for børne- og ungdomsteater, som hun selv startede i 1975.

Suzanne Osten har instrueret nyskabende teater for både børn og voksne, men har også haft en karriere som filminstruktør. Hun er bl.a. professor på Dramatiska Institutet i Stockholm og æresdoktor på Lunds Universitet.

Der vil være teater, musik, fest og fornøjeligheder over en hel dag, mår Håbets Pris overrækkes Susanne Osten søndag den 31. maj.

Se mere om Håbets Pris, Institut for Folkeligt Teater m.v. på www.aasen.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne