22. maj 2017

Håbets Pris til C:ntact og Henrik Hartmann

Institut for Folkeligt Teater, der holder til i Vendsyssel, har uddelt Håbets Pris siden 1989, og flere gange er den gået til personer med tilknytning til børne- og ungdomsteatret.

Og det sker også i år, hvor prisen ved en stor fest 4. juni tildeles C:ntact og organisationens grundlægger og nuværende kreativ direktør Henrik Hartmann, der som daværende teaterchef – sammen med Peter Langdal på Betty Nansen – omkring årtusindskiftet stiftede ungdomsteatret, der fik og har fast adresse på anneksscenen Edison.

Siden har C:ntact sendt en række forestillinger landet rundt med skiftende hold af unge performere, der fortæller deres egne historier.

Desuden har man gennem årene søsat flere projekter i andre lande med fokus på udvikling og dialog – og ved den aktuelle ASSITEJ verdenskongres og festival i Cape Town i Sydafrika er man også med i et projekt med lokale unge teaterfolk.

Håbets Pris gives til 'en person eller et teater, som har arbejdet for det menneskelige håb;  vovet, kærligt, vulgært, alvorligt, poetisk…med gnistrende energi mod vanetænkningen, som er vor kulturs største trussel: For en verden, hvor folk bruger deres egne øjne, ører, stemme', som Aasen Teater formulerer det.

Og udover ære følger også et kunstværk, skabt personligt til prismodtageren af maskemager Klaus Tams, Dappertutto Mask Research.

Håbets Pris/Prize of Hope uddeles hvert andet år i Danmark på Aasen Teater og hvert andet år i USA på Dell'Arte i Californien og blandt modtagerne finder man børneteater-engagerede kunstnere som Teatrets Hans Rønne (1996), nu afdøde scenograf Poul Fly Plejdrup (2007) og svenske Suzanne Osten.

Mere om Håbets Pris og prisgiveren på www.aasen.dk

(Billedet: C:ntact og stifter/leder Henrik Hartmann får Håbets Pris – her et foto fra forestillingen 'Når samfundet knækker'. Foto: C:ntact)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne