17. april 2023

Håbets Pris 2023 til Västanå Musik og Teater

Institut for Folkeligt Teater har siden 1989 hvert år uddelt den internationale Håbets Pris/Prize of Hope – og siden 2008 sammen med det californiske teater Dell Arte Theatre, der selv modtog den i 2005.

Prisen 'gives til en person eller et teater, som har arbejdet for det menneskelige håb; vovet, kærligt, vulgært, alvorligt, poetisk…med gnistrende energi mod vanetænkningen, som er vor kulturs største trussel: For en verden, hvor folk bruger deres egne øjne, ører, stemme'. 

I år gives Håbets Pris til Västenå Musik og Teater fra Värmland i Sverige for deres evne til at skabe folkeligt teater i lokalområdet – og for alle andre. Således kommer der hvert år omkring 30.000  tilskuere fra Sverige og Norge for at opleve en af Västanå Musik og Teaters store og meget episke musikalske fortælleteaterforestillinger på sommerscenen i Berättarladan ved Sunne.

I prismotiveringen kaldes det ’teaterkunst, der er lokalt båret, og som samtidig stråler med universel kraft’, men også har en særlig nordisk tone.

Prisen uddeles hvert andet år i Danmark og hvert andet år i USA på Dell'Arte International i Californien. Og foregår det med fest og underholdning pinsedag (28. maj). hvor Håbets Pris består af et kunstværk, som skabes personligt til Västenå Musik og Teater af Torbjørn Alström.

 I 2021 gik Håbets Pris til Aprilfestival. Og blandt tidligere nordiske modtagere med virke i børne- og ungdomsteatret kan bl.a. nævnes Kitt Johnson/X-act (2019), C:ntact/Henrik Hartmann (2017), Odin Teatret/Eugenio Barba (2011), Suzanne Osten/Unga Klara (2009) og Hans Rønne (1996).

Se mere på www.aasen.dk

(Billedet: Västanå Musik og Teater skaber et sprællevende folkeligt teater i Värmland hver sommer, som folk strømmer til. De medvirkende er både professionelle, amatører, voksne, børn og unge Foto: Västanå Musik og Teater)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne