5. november 2015

H.C. Andersen Festivals søger gode projekter

H.C. Andersen Festivals, der første gang blev afviklet i 2013, vil også i 2016  sætte sit præg på digterens fødeby, Odense med en række kulturaktiviteter for alle aldersgrupper.

Derfor åbner man nu for ansøgninger om projekter til festivalen i 2016, der finder sted i uge 34 i Odense.

Der er frit slag for 'etablerede og upcoming kunstnere, kulturaktører og ildsjæle fra ind- og udland med idéer til kreative, eventyrlige, unikke og fantasifulde events', som det hedder i en pressemeddelelse fra H.C. Andersen Festivals.

Fælles for projekterne er, at de skal forholde sig til de syv værdiord, der danner rammen for festivalens H.C. Andersen univers: Mønsterbryderen – Den rastløse og rejsende – Tingenes magi – Fantasi og evnen til at forudse det uventede – At søge identitet – Anerkendelsestemaet – Ironiens mesterskab og oplevelsen.

Det kan jo virke lidt overvældende, men de forpligtende ord kan jo drejes på mange måder.

Det er festivalens fagkomitéer, der udvælger projekter og det er muligt at søge om hel eller delvis finansiering af projekter. Har man selv finansieringen på plads, kan festivalen få endnu mere kultur på gaden. Ansøgningsfristen er 1. december 2015, og der skal bruges et officielt ansøgningsskema, som findes på festivalens hjemmeside:  www.hcafestivals.dk – hvor man også kan finde flere oplysninger om H.C Andersen Festivals.

Ved festivalen i år havde festivalen mere end 500 kulturoplevelser i programmet, hvor man da også fandt et par børneteatre – samt måske lidt mærkværdigt osse en forestilling som 'Dyrene i Hakkebakkeskoven' – men der er givet plads til flere teateroplevelser for børn. Og de danske børneteatre har jo aldrig været håndsky overfor den gode, gamle eventyrdigters univers.

(Billedet: Liv i Odenses gader under H.C. Festivals 2015. Foto: Skovdal.dk) 

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne