20. maj 2020

Gunilla Lind får støtte til internationalt gennembrud

Bikubenfonden har udpeget koreografen Gunilla Lind til fondens indsats-projekt Artistic Practice, der har til formål at styrke danske kunstneres mulighed for internationalt gennembrud.

Som en del af Artistic Practice får den udpegede kunstner mulighed for at vælge en international profil som samtalepartner i en interviewsalon. Her valgte hun lederen af Skånes Dansteater, Mira Helenius Martinsson, der har et stort skandinavisk og internationalt netværk og udsyn inden for dans.

Samtalen indgår som en del af et filmportræt, hvor kunstneren får mulighed for at kommunikere sin kunstneriske praksis og via et filmisk portfolio nå national og international bevågenhed fra samarbejdspartnere og branche (se portrættet her: https://vimeo.com/402526925

Gunilla Lind debuterede i 2017 med danseforestillingen 'VANITY OF MODERN PANIC – V.O.M.P.' – og modtog året efter en Reumert Talentpris for dette arbejde, der også blev honoreret her på portalen med en god anmeldelse.

Ganske som hendes efterfølgende forestilling, 'LOVEU2ND' (se Me Lunds anmeldelse). Begge forestillinger i øvrigt alderssat fra 12 år.

'LOVEU2ND' bliver i øvrigt præsenteret 28. maj som en del af CPH STAGEs' VIRTUELLE INTERNATIONALE DAGE' (28.-30. maj 2020). Og i maj 2021 er Gunilla Lind Danseteater inviteret af Skånes Dansteater til at spille 'LOVEU2ND' og V.O.M.P.

Gunilla Lind har i børneteaterregi også slået sine kunstneriske folder som koreograf på Gøje Rostrups 'Spektakelven' for de 3-8-årige (se anmeldelse) – der som hendes egne værker også opererer med et meget humoristisk kropsligt univers og forunderlige kostumer.

(Billedet: Gunilla Lund er ny kunstner i Artistic Practice-projektet. Foto: Bikubenfondens portrætvideo)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne