17. august 2011

Gruppe 38 nomineret til pris

Selvom det århusianske børneteater Gruppe 38 er vant til priser og rosende omtale, bliver man jo aldrig træt af hæder for sit arbejde.

I maj modtog Gruppe 38 således ASSITEJ Honorary President Award i forbindelse med verdenskongressen i København og Malmø (link til artikel) – og nu er det så Bibliotekarforbundets faggruppe for børnebiblioteker, der nominerer teatret til den årlige BØFA-kulturpris, som gives for et kvalitativt originalt dansk kulturprodukt, rettet mod børn og unge.

Prisen uddeles til en person, eller en gruppe af personer, som har stået bag værker indeholdende nyskabende og eksperimenterende kvaliteter eller som på anden vis har ydet en særlig indsats på det børnekulturelle område

Begrundelsen for nomineringen af Gruppe 38  lyder i sin helhed:

Teatret Gruppe 38, som nu næsten 40 år (jubilæum 2012) med Bodil Alling (30 års jubilæum) som frontfigur stået for landsdækkende og formidabel børnekultur. Både meget dansk men sandelig også meget global i valget af historier. Bredt appellerende, men uden nogen sinde at gå på kompromis med en enestående kvalitets-bevidsthed.

Udover Gruppe 38 er der tre andre nominerede: Børnebogsforfatteren Mette Finderup, kendt for Emmy-bøgerne. Film-X, der etablerer studier på seks centralbiblioteker og giver børn mulighed for at afprøve filmmediet. Hovedredaktionen bag Pallesgavebod, der er en hjemmeside med anbefalinger til børn om bøger, film, spil m.v.

Det er landets børnebibliotekarer, der stemmer om den endelige vinder, som udover ære også modtager 10.000 kr., som overrækkes 2. oktober 2011.

Danske børneteatre har tidligere modtaget BØFA’s kulturpris, der første gang blev uddelt i 1982. Comedievognen fik den således helt tilbage i 1984, mens Hanne Trolle (Månegøgl) fik den i 1992 og  Peter Holst fra Det Lille Turneteater (nu: Grønnegade Teater) fik prisen tre senere – i 1995.

Læs mere om prisen på www.boefa.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne