12. september 2017

GrowOP!

Selvom operafestivalen for børn først afvikles 11.-26. november 2017, er billetsalget nu gået i gang til GrowOP! Festival 2017 – der er Danmarks første operafestival for børn.

Arrangørerne skriver i en pressemeddelelse, at interessen for festivalen er stor og at flere forestillinger allerede melde udsolgt.

Festivalen er et samarbejde mellem Den Jyske Opera, Figura Ensemble, Børnekulturhuset og Operaen i Midten og indgår – naturligvis – også som et af de såkaldt strategiske projekter under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

GrowOP! smugstartede allerede i april sidste år med et gæstespil af belgiske LOD Musikteater og deres 'Sneeuw' for de 4-7-årige om sneens magiske verden.

Men til november går det for alvor løs med en internationale gæstespil og danske forestillinger, suppleret med seminarer for fagfolk og undervisere samt workshops og morgensang for børn.

Flere events er gratis, andre er lukkede arrangementer for skoler og institutioner m.v. – mens de i alt otte forestillinger på festivalen byder på opera for de allermindste og op til de 12+-årige samt selvfølgelig deres voksne. Tre af dem er tidligere blevet anmeldt her på portalen.

'GrowOP! Festival ligger i naturlig forlængelse af de mange operaaktiviteter og forestillinger, som Den Jyske Opera har som en fast del af sit repertoire. Det bliver fantastisk at kunne demonstrere den store variation og kvalitet, der findes, når vi går sammen med de bedste andre teatre på området og åbner dørene for børn helt ned til 0 år', hedder det i pressemeddelelsen fra Birgitte Holt Nielsen, initiativtager til GrowOP! og børneoperaproducent på Den Jyske Opera.

* Forestillingerne:

– Opera i Midten: Er Gud hjemme? (fra 8 år) ANM

– Den Jyske Opera & Opera North(UK): New Beginnings (fra 12 år)

– Spitalfields Music (UK): Fogonogo (0-3 år)

– Den Jyske Opera: Hug en hæl og klip en tå (5-9 år) ANM

– Compagnie Minute Papillon (F): Helt Nyt! (2-5 år)

– Holland Opera (NL): Rødhap og ulven ( fra 9 år)

– Musikteatret SAUM & ZeBU: Min far og Vrede Mand (fra 7 år) ANM

– Opera i Midten: Snehvide (fra 5 år)

* Andet:

– Figura Ensemble: MikrOpera – huskunstnerprojekt for skoler på Samsø  

– Let Them Shine – halvdagsseminar i Herning for fagfolk, pædagoger og lærere – gratis

– Kunst og småbørn – heldagsseminar i Ikast for fagfolk, pædagoger og lærere – gratis

– GrovOP! Morgen-opera-sang for børn – gratis

– Operafrø og operaspirer – workshop (6-9 år) – gratis

Se program, billetter og tilmelding m.v. på børneoperaens hjemmeside: http://growopfestival.com/

(Billedet: GrowOP! byder bl.a. på forestillingen 'Helt Nyt!' med franske Compagnie Minute Papillion. Den beskrives som en poetisk og forunderlig musikalsk leg med stemme, krop og visuelle virkemidler. Scenografien i form af et stort æg udgør samtidig hele ni nye instrumenter, som de medvirkende spiller på. Foto: Compagnie Minute Papillion)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne