17. februar 2019

GrowOP! indstillet til europæisk operapris

I efteråret 2017 blev GrowOP! afviklet som Danmarks første operafestival for børn og unge – og som et internationalt eksperimentarium for udvikling af operagenren. 

GrowOP!-festivalen var samtidig en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og præsenterede en række operaforestillinger målrettet alt fra babyer til teenagere – opført i Aarhus, Herning, Holstebro, Ikast, Struer og på Samsø. 

Den Jyske Opera med initiativtager og producent Birgitte Holt Nielsen i spidsen stod bag festivalen i et samarbejde med FIGURA Ensemble, Operaen i Midten og Børnekulturhuset i Aarhus.

Festivalen blev efterfølgende i januar 2018 tildelt P2-Prisen 2018 for 'Årets Nyskabelse' ved et stort show i DR's Koncerthus.

Nu kan mere hæder være på vej i form af den europæiske operapris ‘Fedora Education Prize 2019’, som uddeles af organisationerne Opera Europa, RESEO og Fedora. Her er Den Jyske Opera nemlig nomineret med GrowOP! Festival – operafestival for børn i kategorien 'Education'.

Man kan stemme på Den Jyske Opera og festivalen – senest 22. februar 2019 – via dette link, hvor der afkræves log-in og mail adresse, for at deltage:
https://www.fedora-platform.com/competition/shortlist/growop-2019/103

Uanset evt. ny hæder bliver der GrowOP!-festival igen i år, idet den biennale operafestival afvikles fra 19.-24. september 2019 i Aarhus.

Læs også artiklen 'Opera for unge øregange' om festivalen – og se GrowOp!'s hjemmeside: https://growopfestival.com

(Billedet: Den første GrowOP!-festival i 2017 præsenterede operaforestillinger for de 0-14-årige – herunder altså også for de alleryngste mennesker. Foto: Kaare Viemose)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne